Şampiyon kardeşler

Şampiyon kardeşler

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) sporcuları 16 yaşındaki Nedret Atakan Sezgin ile kardeşi 12 yaşındaki Nihat Efekan Sezgin, Adana ve Tarsus’ta yapılan turnuvalarda şampiyon olma başarısını gösterdiler. 
ATDSK’nın alt yapısında yetişen sporcularından Nedret Atakan ve Nihat Efekan Sezgin kardeşler, 10 gün arayla yapılan turnuvalarda aldıkları başarılarla dikkat çektiler. Erken yaşta tenise başlayan Sezgin kardeşlerden Nihat Efekan Sezgin, Tarsus Tenis Kulübü’nde yapılan 12 Yaş Hafta Sonu Turnuvası’nda, turnuvanın 2 numaralı seri başı olan Ada Gezercan ile karşılaştı. Kendisi de turnuvanın bir numaralı seribaşı olan Nihat Efekan Sezgin, final maçını 6-2 ve 6-2’lik setlerde aldı ve 1’inci grubun şampiyonu oldu. Nedret Atakan Sezgin de, Adana’da ATDSK’da yapılan 16 Yaş yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası’nda şampiyonluk kupasını kaldırdı. Sezgin, Ordu Tenis İhtisas Spor Kulübü’nden (OTİK) Onur Odabaşı ile yaptığı final maçını 6-1 ve 6-32’lük setlerle aldı.
ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin ve ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik, Tarsus ve Adana’daki turnuvalardan şampiyon çıkan sporcuları kutladılar. Kulüp alt yapısında yeni tenisçiler yetiştirme çabasında olduklarını belirten Keskin ve Şenlik, “Adana’nın bir numaralı kulübü olan ATDSK’nın hedefinde yine Türkiye’ye mal olacak başarılı raketlerin çıkması var. Bunu başarmak için çalışıyoruz” dediler.