Şampiyonlar şehitleri unutmadı

Dünya şampiyonu milli tekvandocu Emirhan Yılmaz, "Kazandığım madalyayı şehit Ömer Halisdemir'in mezarına götürmek istiyorum." dedi.
Şampiyonlar şehitleri unutmadı

Peru'da düzenlenen 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 12-17 yaş serbest stil ikili takım kategorisinde şampiyonluk yaşayan sporculardan Emirhan Yılmaz, kazandığı altın madalyayı 15 Temmuz'da şehit olan Ömer Halisdemir'in kabrine götürmek istediğini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nda Türk bayrağını dalgalandırmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Elde ettikleri başarıda çok kişinin payı olduğunu anlatan milli sporcu, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında bile gece sahura kadar antrenman yapıyorduk. Ramazan ayı boyunca oruçlu halde çalışmalarımızı sürdürdük. Oldukça zorlu bir süreçti. Başarımızın ardından, bizi örnek alacak kardeşlerimizin de başarılı olacaklarına eminim. Ben aslen Niğdeliyim. Kazandığım madalyayı şehit Ömer Halisdemir'in mezarına götürmek istiyorum. Allah nasip ederse Niğde'ye gidip madalyamı onun mezarına asacağım."

Elif Aybüke: "Büyük başarılar ekip çalışmasıyla olur"

Mücadele ettiği 18-30 yaş kategorisinde altın madalyaya uzanan Elif Aybüke Yılmaz,  şunları kaydetti:

"Böylesi büyük başarılar ancak ekip çalışmasıyla olur. Federasyon başkanımız başta olmak üzere herkes yanımızdaydı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sonunda, 18-30 yaş bayan kategorisinde Koreli sporcular dışında ilk şampiyon oldum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerde bu madalyalar herkese moral olacaktır. Madalyamı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan sınıf arkadaşım Muhammet Yalçın ve ailesine armağan etmek istiyorum. Onlar bizim için çok özel. Hepsini saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

Mustafa Yılmaz: "4. şampiyonluğumu elde ettim"

Mustafa Yılmaz, Peru'da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 4. kez mutlu sona ulaştığını aktardı.

Daha önce 3 dünya şampiyonluğu bulunduğunu vurgulayan Mustafa Yılmaz ise kazandığı madalyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan etmek istediğini söyledi.