Samsun 2 bakanla meydanda sabahladı

Samsun’da vatandaşlar darbe girişimine karşı geceyi ayakta geçirdi. Cumhuriyet Meydanı’na akan 10 binler, milli irade ve demokrasi nöbeti tuttu.
Samsun 2 bakanla meydanda sabahladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da vatandaşlar ile birlikte meydanda sabahladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası vatandaşlar araçlarıyla ve yaya olarak meydana akın etti. Ellerinde bayraklar ile Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran büyük kalabalık, darbeye karşı durdu ve milli iradeye sahip çıktı. Camilerde ezan ve sala okundu.

Araçlarıyla meydana gelen kalabalık trafiği kilitledi. Meydana sığmayan kalabalık attıkları darbe karşıtı sloganlar ile tepkisini dile getirdi. Meydanda mehter marşları ve milli duyguları kabartan türküler çalındı.
Golf sahası açılışı için Samsun’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da meydana gelerek vatandaşlara hitaben birer konuşma yaptı. Bakanlar vatandaşlar ile birlikte meydanda sabahladı. Meydandaki dev ekranda “Halkın iradesine darbe vurulmaz” yazısı yer aldı. Meydanda ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu.