Samsun sabah namazında kıyamdaydı

İlkadım Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sohbet, dua ve sabah namazının ardından binlerce kişi ellerini semaya kaldırıp...
Samsun sabah namazında kıyamdaydı

İlkadım Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sohbet, dua ve sabah namazının ardından binlerce kişi ellerini semaya kaldırıp hep birlikte ülkenin birliği, beraberliği ve huzuru için dua etti.

Binlerce kişinin aynı safta bir araya geldiği programda Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri vatandaşlarla birlikte namazını eda etti.

Okunan Fetih Süresi semada yankılandı

Samsunlular sabah namazı vaktine saatler kala Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce insanın bir arada olduğu program Samsun Büyük Cami Baş İmam Hatibi Hamdi Demirbaş'ın kıraati ile okuduğu Fetih Suresi ile başladı. Demirbaş'ın Kur'an tilavetinin ardından Dr. İhsan Şenocak yürekleri coşturan bir sohbet verdi.

"Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye şehit oldular"

Milletin 15 Temmuz gecesi abdestini alıp namazlarını kılarak "ezanlar susmasın, bayraklar inmesin" diyerek sokaklara indiğini, meydanlara koştuğunu anlatan Dr. İhsan Şenocak, "O gece millet namusunu çiğnetmedi. Fatımalar, Zeynepler, Nene Hatunlar, Hasanlar, Hüseyinler, Ömerler ve Koca Seyitler meydandaydı. O gece şehit düşenler kendilerinden emindiler. Mazlum milletlerin son kalesinin evlatlar o gece tanklara, uçak savarlara, top ve tüfeklere kendilerini siper ettiler. Kurşunların önüne geçtiler. Tankların altına girdiler. Allah'a tevekkül eden Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız ve aziz milletimiz küresel dünyanın emperyalist güçlerine karşı boyun eğmedi, diz çökmedi. Milletimiz ezanlar susmasın, bayraklar inmesin diyerek tanklara ve uçaklara karşı büyük mücadeleler verdi. Şehit oldular. Bayrağımızı çiğnetmediler" dedi.

Ümmetin son kalesi Türkiye

Ümmetin son kalesinin Türkiye olduğunu söyleyen Şenocak, "O gece Gazze, Bağdat, Kosova, Patani, Mali ve Sudan'ın ümmetinin duaları bizimleydi. Anadolu'nun düşmememsi için dua ediyorlar. Bin yıldır bu coğrafyada imanla küfür çarpışıyor. Sizler bu namusu çiğnetmediniz. Küresel güçlerin üniformalı eşkıyalarına aziz milletimiz diz çöktürdü. Ecdadımız Çanakkale'de küffara "dur" dedi. Milletimiz ikinci Çanakkale muhaberesi verdi. İşgali önledi. Mazlum milletlerin umudu Türkiye. Duaları bizimle. İslam coğrafyası kurtuluşu Türkiye'de görüyor" diye konuştu.

"Amacımız milli birlik ve ruhu canlı tutmak"

Belediye olarak vatan nöbetinin 21'inci gecesi Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyi güzel bir programla taçlandırmak istediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ülkemiz, FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimine karşı İstiklal mücadelesi verdi. İşgal sürecinin başlangıcı olan 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı Türk milleti 2'inci Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Milletimize ve ümmetimize karşı darbe yapmak isteyenler milletimiz tarafından darbe yemiştir. "Her şerde bir hayır var" bu şerden çıkan hayır milletimizi memleketimizin sevdası etrafında birleştirmiş ve bir kez daha 78 milyonun kardeşliği dünyaya örnek oldu. Aziz milletimiz kutsal davasına kutsal bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmış böyle kenetlenme böyle birlik ve beraberlik ancak bu millete yakışır 15 Temmuz akşamı Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı hikayesi yazıldı. Bir destan yazıldı. Kendisini kurşunların önüne atan, tankların önünde duran kahraman şehitlerimiz canını vatan ve bayrak için feda etti. Belediye olarak demokrasi nöbetinin son cuma sabahı namazını Samsunlularla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda kılalım istedik. Kur'an-ı Kerim okundu. İhsan Şenocak Hocamız güzel bir sohbet verdi. Gayemiz milli birlik ve ruhumuzu daha da canlandırmak. Rabbim ülkemizi bu tür belalardan, ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve huzuruna kastedenlere fırsat vermesin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" şeklinde konuştu.

Ümmetin birliği ve dirliği için dualar yapıldı

Tekbir sesleriyle yer yer konuşmaları kesilen Dr. İhsan Şenocak'ın sohbetinin ardından OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, sabah namazını kıldırdı. Sabah namazının ardından meydanı dolduran binlerce kişi ellerini semaya açarak ülkenin birliği, beraberliği, huzuru ve selameti için dua etti.

Yapılan duanın ardından İlkadım Belediyesi tarafından vatandaşlara kahvaltı ikram edildi.

Samsun sabah namazında kıyamdaydı

Samsun sabah namazında kıyamdaydı

Kaynak: