Samsun'da 10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 hakim ve savcı, adliyeye sevk edildi.
Samsun'da 10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 hakim ve savcı, adliyeye sevk edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 189 hakim ve savcının açığa alınarak suç duyurusunda bulunulması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Başsavcılık koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Samsun ile Çarşamba ve Terme ilçelerinde bazı adreslere operasyon düzenlemiş, "ByLock" kullandığı öne sürülen Samsun Bölge Adliye Mahkemesi hakimleri S.E. ve A.O, Samsun İdare Mahkemesi hakimi A.K, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi hakim F.Y, Terme ilçe hakimleri H.Z. ve E.D, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi hakim R.İ.G, Çarşamba ilçe hakimi A.K, Çarşamba savcıları T.A. ve Y.S. gözaltına alınmıştı.