Samsung beklenen tarihi açıkladı

Güney Koreli teknoloji devinin sorunlu telefonu Galaxy Note 7, yeniden teknoloji marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. Bataryadaki problem nedeniyle piyasadan toplanan telefonlar, 21 Eylül itibarıyla yerini yenilerine bırakıyor.
Samsung beklenen tarihi açıkladı

Samsung'un 2 Ağustos'ta tanıttığı tepe seviye akıllı telefonu Galaxy Note 7, bataryada tespit edilen sorun nedeniyle Güney Koreli teknoloji devini büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Telefonun satışlarının durdurulup piyasadan toplatılmaya başlaması, şirketin milyarlarca dolar değer kaybetmesine neden olmuştu.

Samsung, tehlike arz eden Note 7'lerin acilen değişim programı kapsamında kendilerine iade edilmesini istedi. Tabii kullanıcıların iade ettikleri telefonlar yenileriyle değiştirilene kadar yedek telefon kullanması gerekiyor. Kullanıcıların akıllarındaki en büyük soru işareti ise bu sürenin ne kadar süreceği idi.
Güney Koreli teknoloji devinin yaptığı açıklamayla bu soru da cevaplanmış oldu. Samsung'un ABD ofisinin belirttiği üzere bataryası yenilenen Galaxy Note 7'ler, 21 Eylül'de raflardaki yerini alacak.
Şimdiye dek değişim programı dahilinde 130 bin Note 7'nin iade edildiği belirtilen açıklamada, bataryası yenilenen telefonların kademe kademe diğer ülkelerde satışa sunulacağı ifade edildi.
Bildiğimiz üzere geçtiğimiz günlerde Samsung Türkiye de resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapmıştı. Türkiye'de kullanılan Note 7'lerde yangın ve patlama vakalarının yaşanmadığı fakat yine de değişim programının uygulandığı ifade edilmitşi.