Samsung’dan 432 MP Kamera Lensi!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 432 MP çözünürlüğündeki yeni kamera lensi üzerinde çalışıyor.
Samsung’dan 432 MP Kamera Lensi!

Samsung dediğimizde aklımıza çoğunlukla akıllı telefon geliyor. Ancak Samsung sadece akıllı telefon üretmiyor. Akıllı telefonlarında kullandığı ekranları, yonga setlerini ve kamera lenslerini de kendisi üreten Samsung bu konuda gayet ileri durumda.

Şu anda dünyanın gördüğü en yüksek çözünürlüklü akıllı telefon kamera lensi Samsung’un Isocell HM2 sensörü. Bu sensör 200 MP çözünürlüğünde. Kendilerini Galaxy S23 Ultra’da görmüştük.Şimdi ise Samsung, iki farklı yeni kamera lensi üzerinde çalışıyor.gsmarena-006.jpg

Bu lensler ISOCELL HW1 ve ISOCELL HW2.

Tech Reve kaynaklı bir bilgiye göre Samsung, Galaxy Z Fold 6’da GN3 kamera lensini kullanacak. Galaxy Z Fold 7’den itibaren ise yeni sensörlere geçecek.

Bu sensörlerin en büyük özelliği ise çözünürlükleri. Her iki sensör de 432 MP çözünürlüğünde olacak. Bu çözünürlüğü dünya üzerinde kullanan herhangi bir akıllı telefon üreticisi olmadı. Sensörler ise 1 inç büyüklüğünde olacak.Güncel konjektürde kamera lensleri her geçen gün daha da büyüyor. Her ne kadar tasarım olarak beğenilmese de “daha büyük daha iyi”. Çünkü kamera lensleri büyüdükçe lenslerin çektiği fotoğrafların kalitesi de büyüyor.