Şan: "3 yabancı futbolcu transfer edeceğiz"

Atiker Konyaspor'un kulüp başkanı Ahmet Şan, çalışmalarını sürdürdükleri 3 yabancı futbolcunun bonservis bedeli için yaklaşık 1 milyon avro vereceklerini söyledi.
Şan: "3 yabancı futbolcu transfer edeceğiz"

Şan, bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Geçen sezon kiralık olarak kadroda bulunan Samuel Holmen'e tekliflerini ilettiklerini aktaran Şan, şöyle konuştu:

"Görüşmeler sürüyor. Holmen ile anlaşma sağlamak üzereyiz. Pilot takımımız Anadolu Selçukspor'dan Can Demir Aktav ile profesyonel sözleşme imzaladık. Aatif Chahechouhe bize önerildi ancak çok yüksek maliyetli bir isim. Bizzat başkan Mecnun Otyakmaz ile görüştüm. Medicana Sivasspor, Chahechouhe için 4 milyon avro bonservis bedeli istiyor. Aynı şekilde Kasımpaşa'nın futbolcusu Oscar Scarione'nin de bonservis bedeli yok ama yıllık ödenecek ücreti yüksek. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz 3 yabancı futbolcunun bonservis bedeli için yaklaşık 1 milyon avro vereceğiz. Bu rakamın üstüne çıkmayı düşünmüyoruz."

Süper Lig'in yeni ekibi Kardemir Karabükspor'un geçen sezon AtikerKonyaspor'da kiralık olarak forma giyen Abdou Razack Traore'ye karşılık savunma oyuncusu Can Demir Aktav'ı istediğini bildiren Şan, "Traore takımda kalmak istiyor. Traore için bekleyeceğiz. Can Demir Aktav'ı vermeyi düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı. 

ahmet-san-2.jpg

- "Rüya gibi bir sezonu alnımızın akıyla tamamladık"

Ahmet Şan, 2015-2016 sezonunda tarihi bir başarı yaşadıklarını dile getirdi.

Rekorlarla dolu bir sezonu geride bıraktıklarını hatırlatan Şan, "Tarihimizde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kazandık. Rüya gibi sezonu alnımızın akıyla tamamladık. Futbolda dün ve bugün olmuyor. Yarına bakmak lazım. Bu başarının kalıcı olması ve üstüne koyarak, daha da artırmamız gerekiyor. Başta eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm mülki amir, basın ve taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

- "Yukarıda rüzgar sert esiyor"

Ligin son haftalarında birçok zorlukla mücadele ettiklerini aktaran Şan, şunları kaydetti:

"Yukarıda, zirvede rüzgar sert esiyor. Biz son haftalarda bu durumu yaşadık. Kimse bizden bu başarıyı beklemiyordu. Bunlara alışacağız ve zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz. Hedefimiz, üst sıralarda kalıcı olmak. Birçok maçta hakem hataları yaşadık ancak bunları gündeme taşımadık. Ulusal medyada 'başarımız siyasi destekle oldu' diye bir algı var ama bu da çok yanlış. Haksız puan almadık."

- "Abdülaziz Demircan ile görüşüyoruz"

Futbol şube sorumlusu Ömer Korkmaz da transfer için mevkileri belirlediklerini vurgulayarak, "Şu anda sol açık, kaleci, orta saha ve forvet mevkilerinde oyuncuları kadromuza katmayı hedefliyoruz. Üç oyuncumuz yabancı, kaleci Türk olacak. Kayserispor'un kalecisi Abdülaziz Demircan da görüştüğümüz kaleciler arasında. Olmazsa o ayarda bir kaleci alacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, kulübün ikinci başkanı Fatih Yılmaz, basın sözcüsü Ahmet Baydar ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlı da katıldı.