Sanatçı İsmet Keten'den Katar Emiri'ne tuğra

Hattat Keten, Emir Al Sani adına çektiği tuğrayı destek maksadıyla ambargo altında bulunan Katar'a gönderecek.
Sanatçı İsmet Keten'den Katar Emiri'ne tuğra

Hattat İsmet Keten, bazı Arap ülkelerinin "terörü finanse ettiği" gerekçesiyle ilişkilerini kestiği Katar'a destek vermek amacıyla Emir Şeyh Temim bin Hamad Al Sani adına tuğra çekti.

Ankara'daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Keten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aralarında Suud Kralı Abdullah, Kuveyt Emiri, eski ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'ın da bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı adına tuğralar çektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı seyahatlerinde devlet ve hükümet başkanlarına hediye için tuğra hazırladığını belirten Keten, Katar krizi çıkınca bir tuğra hazırlamak istediğini söyledi.

Katar'a destek ve "yanınızdayız" demek amacıyla çektiği tuğrada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin ismini yazdığını ifade eden Keten, "Tuğrayı, kadife üzerine altın telle işledim. Katar'ın bayrağı bordo olduğu için bu renk bir kadife kullandım. 80x110 santimetre ebadındaki tuğrayı, Katar'a göndereceğim. Katar çok güzel ve modern bir ülke, Katarlılar da çok iyi insanlar. Onların terörle anılması çok kötü." diye konuştu.