Sancaklı: Hırvatistan'ı ilk maçta yenersek gruptan çıkarız

MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki şansıyla ilgili olarak, "Türkiye Hırvatistan'ı ilk maçta yenerse gruptan çıkma şansı yüksek." dedi.
Sancaklı: Hırvatistan'ı ilk maçta yenersek gruptan çıkarız

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki şansıyla ilgili olarak, "Bu tür turnuvalarda ilk maç önemli. İlk maçta atmosferi yakalarsan, gidebildiğin kadar gidersin. Türkiye Hırvatistan'ı ilk maçta yenerse gruptan çıkma şansı yüksek." dedi.

Üç büyük kulüp Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta oynayan ilk futbolcu olan, 21 kez milli takımda forma giyen Saffet Sancaklı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Saffet Sancaklı, Türk Milli Futbol Takımı'nın 1996 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer aldığını anımsatarak, bu tür turnuvalarda ilk maçın önemine vurgu yaptı. Sancaklı, "İlk maçta atmosferi yakalarsan, gidebildiğin kadar gidersin, yakalayamazsan sonra mucizelere kalırsın. İlk maçı kaybedip de daha sonra başarılı olan takım çok az. Grubumuzda İspanya favori. Hırvatistan'ı ilk maçta yenersek gruptan çıkarız." ifadesini kullandı.

Sancaklı, Türklerin duygusal olduğunu, bu nedenle atmosferin Türk futbolcuları diğer takımlardan daha çok etkilediğini ifade ederek, "Antalya'da parlamentolararası futbol turnuvasına katıldım. Ben futbolu bırakalı 17 sene oldu ama seremonide İstiklal Marşı okunurken tüylerim diken diken oldu. Türk futbolcusu böyle." değerlendirmesini yaptı.

Emre Mor'a tavsiye

Sancaklı, şu aşamada milli takımın final oynama şansının az olduğunu, ancak 2002'de Türkiye'nin güzel bir atmosfer yakalayarak dünya üçüncülüğünü elde ettiğini söyledi. 1992 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Yogoslavya'da savaş çıkınca, bu ülke yerine Danimarka'nın turnuvaya çağrıldığını ifade eden Sancaklı, "Danimarka takım oyuncuları tatile gitmişti, oyuncuları tatilden çağırdılar ve o takım şampiyon oldu. Turnuva maçları her an sürprize açık maçlardır." şeklinde konuştu.

Hazırlık maçlarında oynayan Emre Mor'u beğendiğini belirten Sancaklı, Emre'ye 3-4 sene Türkiye'ye gelmemesi, Avrupa'daki kulüplerde tecrübe kazandıktan sonra böyle bir tercih yapması tavsiyesinde bulundu.