Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

Sancaktepe Belediyesi düzenlediği programda, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 744'üncü vuslat yılını andı.
Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

Sancaktepe Belediyesi düzenlediği programda, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 744'üncü vuslat yılını andı. Şeb-i Arus gecesinde düzenlenen sema gösterisi izleyenleri mest etti.

Ünlü düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 744'üncü yılında Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleşen Şeb-i Arus programında Galata Mevlihanesi Musiki ve Sema Grubu, sema gösterisi sergiledi. Derviş kültürü ve sema gösterisi sunan grubun gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği geceye Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in yanı sıra ilahiyat profesörü Prof. Dr. Emin Işık da Mevlana hakkında bilgiler paylaştı.

"Zengin bir coğrafyanın çocuklarıyız"

Üzerinde yaşanılan coğrafyanın pek çok zenginliğe sahip olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Biz Mevlana'yı büyük hoşgörü sahibi biri olarak biliriz. Mevlana bu toprakların insanı, bizim milletimizin insanı. Yunus Emre'den Hacı Bektaş-ı Veli'ye kadar çok büyük zatlar bu topraklarda yaşamış ve ecdadımıza kanaat önderliği yapmışlar. Bu açıdan zengin bir geçmişe sahibiz, tarihimiz ve kültürümüz zengin. Dünyada iz bırakan insanlar açısından bakıldığı zaman da oldukça zengin bir coğrafyanın çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.

Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

Sancaktepe’de Şeb-i Arus gecesi

İHA