Sandoz, Konya’da eczacılarla buluştu

Sandoz, 22 Eylül’de Konya’da eczacılarla bir araya geldi. Sandoz Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkanı Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere, “İlacın Tarihi ve Modern İlacın Keşfi & Dünyada ve Türkiye’de İlaç Sanayi” başlıklı sunum yaptı.
Sandoz, Konya’da eczacılarla buluştu

Konya’da 22 Eylül’de gerçekleşen “Eczacılık ve İlaç” başlıklı toplantıda, Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir ile Sandoz Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkanı Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere konuşmacı olarak yer aldı.

Sandoz Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkanı Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere, “İlacın Tarihi ve Modern İlacın Keşfi & Dünyada ve Türkiye’de İlaç Sanayi” konularını kapsayan sunumunda, ilaçta Ar-Ge harcamalarından “bir tabletin vücuttaki hikâyesi”ne kadar her yönüyle ilacı anlattı. Dünya ilaç pazarını rakamlarla masaya yatıran Demirdere, Türkiye’nin bu tablodaki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu organizasyonun halka en yakın sağlık danışmanları olan eczacılar açısından önemine değinen Demirdere, "Bugün dünyada 2 bini aşkın ilaç fabrikasında üretilen yaklaşık 800 bin ilaç ve bu ilaçların takdim edildiği 1,5 milyonun üzerinde farklı galenik form mevcut. İlacı son noktada hastaya sunan eczacıların, akılcı ilaç kullanımı konusunda da çok önemli rolü olduğuna inanıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir ise “Değişen Eczacılık” başlıklı sunumunda, geleneksel dönemden insan odaklı uygulamalar dönemine kadar eczacılığın gelişimini ele aldı. Prof. Özdemir, “Yedi yıldızlı çağdaş eczacı kime nedir?” sorusuna detaylarıyla yanıt vererek, Türkiye’deki iyi eczacılık uygulamalarını anlattı.

Türkiye’nin 8 kentinde eczacılarla bir araya gelmeyi amaçlayan Sandoz, daha önce Adana, Gaziantep ve Samsun’da eczacılarla bir araya gelmişti. Sandoz’un bundan sonraki durakları ise 20 Ekim’de İzmir, 21 Ekim’de Antalya, 17 Kasım’da Kayseri ve 24 Kasım’da Mersin olacak.

Sandoz hakkında

Sandoz, eşdeğer farmasötikler ve biyobenzerlerde küresel bir liderdir. Dünya çapındaki Novartis Group’un bir parçası olarak amacımız, insanların hayatlarını iyileştirmek ve uzatmak için yeni yöntemler keşfetmektir. Dünya genelinde insanlara yüksek kalite ilaçlara erişmelerinde yardımcı olmak üzere, yeni yaklaşımlara öncülük ederek, artan sağlık ihtiyaçlarını desteklemek için topluma katkıda bulunmaktayız. Tüm büyük tedavi alanlarını kapsayan, 1.000 molekülün üzerindeki portföyümüz, 2015 satışlarında 10,1 milyar Amerikan doları olarak hesaplanmıştır. 2015 yılında ürünlerimiz, 500 milyondan fazla hastaya ulaşmıştır ve bu sayının bir milyara çıkmasını amaçlamaktayız. Sandoz genel merkezi, Almanya’nın Büyük Münih bölgesindeki Holzkirchen’de bulunmaktadır.