"Sanki korku filminin içindeydik"

Terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli sığınmacılar, son günlerde yaşadıklarını "korku filmine" benzetiyor- Suriyeli Casım:- "Dün öğleden sonra aniden silah sesleri duyduk. Ardından çok şiddetli çatışma oldu. Evler
"Sanki korku filminin içindeydik"

Terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli sığınmacılar, son günlerde yaşadıklarının "korku filmine" benzediğini belirtiyor.

Rakka'ya bağlı Tel Abyad'da DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Tel Abyad'ın kontrolünü bir süre önce PYD alırken, DAEŞ bölgenin denetimini ele geçirmek için kentin doğu kesiminden saldırı başlattı.

Bölgedeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise çareyi "güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'ye sığınmakta buluyor.

Bir yandan PYD'nin tehdidi diğer yandan DAEŞ'in saldırılarından korkan Suriyelilere, yine Türkiye sahip çıkıyor. Çaresizlik içinde sınır hattında toplanan Suriyeliler, Türkiye'ye alındıktan sonra kamplara yönlendiriliyor.

- "Arkamızdan ateş ettiler"

Suriyeli İşvan Ebu Casım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki insanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Her geçen gün daha çok yıprandıklarını anlatan Casım, şöyle konuştu:

 "Dün öğleden sonra aniden silah sesleri duyduk. Ardından çok şiddetli çatışma oldu. Evlerinden çıkabilenler, Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladı. Sanki korku filminin içindeydik. Yolda arkamızdan ateş ettiler, yaralananlar oldu. Yaralıları sınıra kadar sırtımızda taşıdık. Bizlere her zaman sahip çıkan Türk hükümetinden Allah razı olsun."

- "Can simidimiz Türkiye"

Ali Cellud ise Suriye'deki silahlı grupların insanlara acımadığını, çocuk yaşlı demeden herkesi katlettiğini dile getirdi.

Sürekli çatışmaların içinde bulunmaktan yorulduklarını ifade eden Cellud, çatışmalar nedeniyle kapıdan çıkamadıkları için evin duvarlarını yıkarak dışarı kaçtıklarını belirtti.

Cellud, "Bu zor günümüzde bize Türkiye'den başka sahip çıkan yok, onlar olmasa yerle bir olurduk. Türkiye adeta can simidimiz oldu, onun için ne kadar dua etsek az" dedi.