Sanko sanat galerisi’nde resim sergisi

Ressam Mustafa Albayrak, SANKO Sanat Galerisi'nde 20. kişisel resim sergisini açtı.
Sanko sanat galerisi’nde resim sergisi

Ressam Mustafa Albayrak, SANKO Sanat Galerisi'nde 20. kişisel resim sergisini açtı. Albayrak, eserlerinde "zaman kavramını" irdelediği çalışmalarını "Zamanın Ritmi-II" ile sanatçı ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park yöneticileri, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldı. Açılışta konuşan Albayrak, profesyonel olarak resim yapmaya 1995 yılında başladığını söyledi. Kendini bildi bileli resim yaptığını belirten Albayrak, eserlerinde günün kent yaşamı ve teknolojik gelişmeler sonucu oluşan hızlı yaşamın insan üzerine etkilerini ele aldığını anlattı. Albayrak, "Bireyin yalnızlaşması zaman kavramı içerisinde kısılıp kalmış olmasını kalabalık toplumların yaşamsal sorunlarını irdeliyorum. İlk önce fotoğraf çekip tasarlıyorum. Daha sonra resmediyorum" dedi.

"SOYUTLAMAYI SEVİYORUM"

Resimlerinde soyutlamayı çok sevdiğini belirten Albayrak, "Resim yapmak benim için yaşamak ve hayatımın kendisidir diyebilirim. Resim yapmak için farklı şartlara ve durumlara gerek yok. Bir birikim ve heyecan sonucu oluşan bir durumdur" ifadelerini kullandı. Eserlerini daha çok tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle yaptığını vurgulayan Albyarak, "Özellikle Taksim gibi kalabalığının yoğun olduğu mekânları çalışıyorum. Hız kavramını dikkate alarak figür ve mekanlardaki hareketten dolayı oluşan erime ve transparan etkiler eserlerimin temel estetik unsurlarını oluşturuyor. İleride yaptığım resimleri daha iyi noktalara getirerek ülkemizde ve yurtdışında etkinliklerde bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

SANKO SANAT GALERİSİ'NE TEŞEKKÜR

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da Sanko Sanat Galerisi'nin sanat anlamında kentte çok önemli bir eksikliği giderdiğine dikkati çekti. Sanko Sanat Galerisinin Gaziantep'te boşluğu fazlasıyla doldurduğunun altını çizen Aykanat, "Sanko'ya sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı bütün sanatseverler adına teşekkür ediyorum. Bu sergi, kentimiz için yaratılmak istenilen olumsuzluğa rağmen Gaziantep'in sanat alanında yoluna devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu. Konuşmalardan sonra, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını sanatçıya takdim etti.

Albayrak'ın 25 eserinin yer aldığı "Zamanın Ritmi-II" sergisi, Sanko Sanat Galerisinde 10 Kasım'a kadar her gün 10:00-22:00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

Erzurum İspir 1971 doğumlu olan sanatçı, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1995 - 2016 yılları döneminde ürettiği bir çok eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer alan sanatçı, değişik kentlerde 19 kişisel, 100'den fazla karma sergi, 16 fuar, 4 workshop ve 25 yarışmalı sergiye katıldı.

Aynı dönemde çeşitli yarışmalarda 12 ödüle değer görülen sanatçı, çalışmalarını İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Atölye Greyart'ta yürütmektedir.

Sanko sanat galerisi’nde resim sergisi

Sanko sanat galerisi’nde resim sergisi

Sanko sanat galerisi’nde resim sergisi

Kaynak: