SANKON’dan Senegal çıkartması

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON), iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Senegal'e ziyaret düzenledi.
SANKON’dan Senegal çıkartması

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON), iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Senegal'e ziyaret düzenledi.

Kalabalık bir heyetle Senegal'e giden SANKON kafilesi, kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulundu. Kafile başkanlığını ise Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yaptı. Senegal Sanayi ve Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile görüşen Atasoy, Türk iş dünyası olarak Senegal Cumhuriyeti ile ithalat ve ihracatı geliştirmek istediklerini ifade ederek, "Senegal Cumhuriyeti'nin her alanda kalkınması için yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi. Senegal

Sanayi ve Ticaret Bakanı Alioune Sarr ise Türkiye'nin önemine dikkat çekerek, Senegal ekonomisiyle ilgili bilgiler verdi. Senegal ile Türkiye arasında ticari işbirliği olduğunu belirten Sarr, "Bu ilişkilerimizi güçlendirmek ve aramızda var olan ticareti artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Organize sanayiye ziyaret

Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyet, daha sonra Dakar şehrinin dışına yapılan Cemnaco Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Heyeti burada hükümet temsilcisi Seydou Sy Sall karşıladı. Seydou Sy Sall, görüşmede Cemnaco Organize Sanayi Bölgesi hakkında Atasoy'a bilgi verdi. Sanayi bölgesinin yapımına 2 yıl önce başladıklarını ifade eden Sall, "Yüzölçümü olarak bin 600 hektar alandan oluşuyor. Toplamda 4 şehir büyüklüğünde. İçerisinde hastane, okul, üniversite, hotel, ibadethane gibi yatırımlar bulunuyor. Burada her türlü yatırım yapılabilecek alan mevcut. Yatırımcıları bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı'na ziyaret

Atasoy, Senagal ziyaretinde Ulaştırma Bakanı Mansour Elimane Kane ile de görüştü. Kane, Senegal'in ulaşım yaptırımları ile ilgili heyete bilgi verdi. Nezaket Emine Atasoy da her türlü ulaşım yatırımı için hazır olduklarını ifade etti. Bakan Kane, ziyaretinden dolayı Atasoy'a teşekkür etti.

Kaynak: