Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılarına darbe

Şanlıurfa merkezli 6 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilerden 31'i çıkarıldıkları...
Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılarına darbe

Şanlıurfa merkezli 6 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilerden 31'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'daki bir çetenin, kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları telefon yoluyla dolandırdığı tespit edildi. Bu kapsamda Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğünce "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" operasyonu başlatıldı.

31 tutuklama

Şanlıurfa, İstanbul, Afyonkarahisar, Kocaeli, İzmir ve Siirt'te 13 Kasım 2018'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla toplam 50 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Dün mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 31'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 milyon 300 bin TL zarar önlendi

Şahısların üzerlerinde, evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet bilgisayar, 3 adet ruhsatsız tabanca, 16 adet fişek, 36 adet cep telefonu, 45 adet telefon kartı, 39 bin TL para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Mağdur vatandaşların döviz, altın ve TL olarak toplam 1 milyon 300 bin TL zararı önlendi.

İHA