Ali Pay

Ali Pay

Şans mı? Taktik mi?

Şans mı? Taktik mi?

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş’la karşılaşan Torku Konyaspor bütün şehri sevince boğan bir galibiyetle döndü Konya’ya.  Maça her iki takım da yedek oyuncularla başladı ama Aykut Hoca 8 oyuncu rotasyonuyla başladı. Bunu herkes “Biz Kupada yokuz. Lige bakacağız.” Şeklinde yorumladı ilk olarak. Belli ki kafasında haftasonu oynayacağı Osmanlıspor maça vardı. Maçın ilk yarısında tamamen defansta oynayan Torku Konyaspor takım savunmasını en iyi yapan takımlardan olmasına rağmen bireysel bir hata sonucu Cenk Tosun’un gölüne engel olamadı.

Beşiktaş ilk yarıda ikinci hatta üçüncü gölü rahatlıkla bulabilirdi. Maçın ikinci yarısına Ali Çamdalı ve Traore’yi alarak başlayan Aykut Hoca orta sahayı ele alarak hücuma yönelik oynatmaya çalıştı takımı. Ligde 4 gol yediği takıma karşı da önemli bir tedbirdi bu belki… Maçın 65. Dakikasında Konyaspor hücumunda Rangelov’un arkadan çekilerek düşürülmesiyle “Şans” devreye girdi. Kazanılan serbest vuruşu Bajıc’in harika gölüyle süsledi takımımız. Bu sırada Beşiktaş’ın aldığı kırmızı karttan sonra atak üstüne atak tazeledi Konyaspor. Mbamba ve Rangelov’la mutlak gol pozisyonlarını kaçırdı. Maçın son 10 dakikasına kadar üstün oynadık. Yapılan ortaya Selim’in vuruşu üst direğe çarparak döndü. Dönen topu Volkan Fındıklı harika bir vuruşla ağalara gönderdi.

Bu maçın rövanşı Konya’da oynanacak tabi. Bu kez saha ve muhteşem seyirci avantajımız olacak. Bütün şehir adını finale yazdırmak istiyor. Takımıyla, yöneticisiyle, oyuncusuyla…

Aykut Hoca’dan bu sefer daha dikkatli bir takım sahaya sürmesini bekliyoruz…

Çünkü “Futbol şansı” her zaman yanımızda olmayabilir… 

O zaman kupayı kaldırmak için ya da en azından final oynamak için bir yıl daha beklemek zorunda kalabiliriz…

Tüm rüzgarlar arkamızdayken beklemek istemiyoruz bu sefer…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR