Saraçoğlu Mahallesi Hızla Kentleşiyor

Mahalle tanıtımlarına bu hafta Saraçoğlu Mahallesi ile devam ediyoruz. Mahallede çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Saraçoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Doğan, “Halkımız öncelik olarak sıcak asfalt, kapalı Pazar, halı saha istiyor.
Saraçoğlu Mahallesi Hızla Kentleşiyor

RAMAZAN DOĞAN KİMDİR?

Hadim Yukarı Eşenler köyü doğumluyum. 20 yıldır Saraçoğlu Mahallesi’nde ikamet ediyorum. 9 senedir de esnaflık yapıyorum. 2014 yılında muhtar seçildim. O günden geri görevime devam ediyorum.

Mahalle tanıtımlarına bu hafta Saraçoğlu Mahallesi ile devam ediyoruz.  Saraçoğlu Mahallesi’nin 4 bin seçmeni 8 bine yakın nüfusu olduğunu ifade eden Saraçoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Doğan, “2 tane okulumuz, 1 tane Kur’an Kursu, 11 tane de camimiz var. Mahalle halkı bu okulların yanında bir de meslek lisesi mahalleye kazandırılmasını istiyor. Hayırsever bir vatandaşımız arsa noktasında bize yardımcı oldu. Bizde gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Adliye tarafı öğrencilere uzak olduğu için mahalleli yakın etraf mahalleleri de kapsayacak olan bir meslek lisesi istiyorlar. Bizim mahallemizde Büyükşehir Belediyesi’nin adını taşıyan bir çocuk parkı bile yok. Bizim arazimiz çok olduğu için belediyemizden en azından bir park istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİKLE SICAK ASFALT İSTİYORUZ

Karatay Belediyesi iç içe çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Muhtar Doğan, “Halkımız öncelik olarak sıcak asfalt, kapalı Pazar, halı saha istiyor. Sağlık Ocağı’na İstiklal Mahallesi’ne gidiyoruz. Vatandaşımız mahallemizde de sağlık ocağı istiyor. Mahalle aralarında halkımızın zaman geçirebileceği bir park istiyoruz. Mahallemizin hiçbir yerinde doğalgaz yok. Yakın zamanda doğalgazın geleceği ile ilgili olumlu haberler verdiler. Bizde halkımıza söyledik. Halkımız yine tatlı suyu noktasında mahalleye gelmesini istiyor. Muhtar olarak gerekli müracaatları yaptık. Sonuçları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN HANÇERLİ HER ZAMAN YANIMIZDA

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin her türlü sıkıntılarında yanlarında olduğunu ifade eden Muhtar Ramazan Doğan, “Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ne ihtiyacımız olduysa müracaat ettiğimizde yardımcı oldu. Başkan Hançerli ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Bizleri destekliyor. Başkan Hançerli her sokağı bizim kadar iyi biliyor.  Biz istedikten sonra Başkan Hançerli onları zamanıyla çözüyor.” şeklinde konuştu.

MUHTARLIĞIN DEĞERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÖNEMİNDE GÖRDÜK

Muhtarların yerel yönetimlerde çok önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Muhtar Doğan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değerden çok memnunuz. Yerel yönetimde taban muhtarlıklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde tabanla tavan bir araya geliyor. Kendisi tabanın fikirlerini çok önemsiyor. Muhtarları da Beştepe’ye davet etmesinden ben de büyük gurur duyuyorum. 2016 yılında Beştepe’ye gittim. Muhtarlığın değerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde gördük. Önce telefonlarımıza bile cevap alamıyorduk. Şimdi her ihtiyacımız karşılanıyor” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ