Sarayönü mahalle yollarına 10,5 milyonluk yatırım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayönü Boyalı-Kayıören-Çeşmelisebil-Kuyulusebil-Tigem-Karatepe hattında devam eden 40 kilometrelik asfalt ve...
Sarayönü mahalle yollarına 10,5 milyonluk yatırım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayönü Boyalı-Kayıören-Çeşmelisebil-Kuyulusebil-Tigem-Karatepe hattında devam eden 40 kilometrelik asfalt ve sathi kaplama çalışmasının 10,5 milyon liraya mal olacağı ve yaz sonunda tamamlanacağı belirtildi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın tüm ilçelerine prestij cadde kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğunda bulunan mahalle yollarında da yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, millet iradesine yapılan darbe girişimine karşı Mevlana Meydanı'ndaki nöbetin devam ettiğini belirterek, akşamları Konyalılar ile birlikte nöbet tutarken belediye hizmetlerini ve yatırımları da aksatmadan sürdürdüklerini dile getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya il sınırları içindeki 31 ilçe ve mahalleye dönüşen eski köy ve beldelerde yatırım seferberliğinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, bu yıl için planlanan asfalt çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar 750 kilometre mahalle yolunun tamamlandığını, 165 mahalle yolunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, yılsonuna kadar bin 500 kilometrelik yolun da tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.

"40 kilometrelik hatta yol kalitesi yükseliyor"

Yaptıkları çalışmalarla mahalle yollarının tamamında kaliteli ulaşım hizmeti sağlayacaklarını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda Sarayönü İlçesi Boyalı - Kayıören - Çeşmelisebil - Kuyulusebil - Tigem - Karatepe hattında asfalt ve sathi kaplama çalışmasının devam ettiğini ifade etti. 40 kilometrelik hattın 27 kilometrelik kısmında sathi kaplama çalışmasının tamamlandığını, ekiplerin çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü belirten Başkan Akyürek, şu ana kadar 230 bin ton altyapı malzemesi kullanılan çalışmaların 10,5 milyon liraya mal olacağını ve yaz sonunda tamamlanacağını dile getirdi. Bu hattın dışında 42 kilometrelik hatta da yama ve güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Akyürek, bölge için önem taşıyan ve adeta bir ring görevi yapacak olan Boyalı - Kadıoğlu arasında 13 kilometrelik hatta altyapı çalışmasının tamamlandığını ve asfalt çalışması için hazırlık yapıldığını belirtti.

Sarayönü mahalle yollarına 10,5 milyonluk yatırım

Kaynak: