Sarayönü'ne 32 derslikli İmam Hatip Lisesi

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında, Sarayönü'nde hayırseverler adına yaptırılacak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve yurdu için Konya Valiliği ile Sarayönü Kaymakamlığı arasında protokol imzalandı.
Sarayönü'ne 32 derslikli İmam Hatip Lisesi

 

Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SARİMDER) tarafından, İlim Yayma Vakfına ait alana kurulacak 32 derslikli lisenin yanında, 500 kişilik konferans salonu ve 200 kişilik de kız öğrenci yurdu yapılarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi sağlandı.

Konya Valisi Muammer Erol, valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, ortada bir ihtiyaç olduğunu, o ihtiyacın karşılanması adına il ve ilçenin tamamının bir araya geldiğini söyledi.

Sarayönü'ne yapılacak lisenin öğretim kadrosu ve donanımının iyi olması için gayret gösterileceğini belirten Erol, projenin kısa zamanda bitirilmesi ve eğitim öğretim hayatına kazandırılması temennisinde bulundu.

SARİMDER Müdürü Ahmet Turan ise ilçeye güzel bir okul binası ve yurt yapıp, geleceğin nesli öğrencilere daha güzel ortamlar sunma adına yola çıktıklarını ifade etti.

Okulun yapı denetimini Konya Büyükşehir Belediyesinin üstlendiğini dile getiren Turan, "Şu an itibariyle son aşamaya geldik. Bu ay sonunda veya önümüzdeki ay temelini atmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 11 bin liralık bir maliyet öngörüyoruz. Sarayönü Belediyemize de teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Erol, Turan, Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel ve İlçe Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından, ilçeye yaptırılacak lise, konferans salonu ve yurdun protokolü imzalandı.