Sarıhacılar Mahallesi ziyaretçilerini bekliyor

Antalya'nın Akseki ilçesindeki tarihi yapılarıyla ünlü Sarıhacılar Mahallesi her yıl binlerce turisti konuk ediyor.
Sarıhacılar Mahallesi ziyaretçilerini bekliyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde "Düğmeli evleri" ile ünlü Sarıhacılar Mahallesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Depreme dayanıklılık sağlanması amacıyla kullanılan ahşap desteklerden dolayı "Düğmeli evler" olarak adlandırılan Osmanlı döneminden kalma yapıları, 400 yıllık camisi ve tarihi yolu ile ön plana çıkan mahalle, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklama, tarihi dokusu asırlardır korunan mahalleyi ziyarete gelen yerli turist sayısının son dönemde yüzde 100'e yakın arttığını söyledi.

İlçelerinde 300'e yakın koruma altında sivil mimarı örnek bulunduğunu belirten Uysal, "Sarıhacılar Mahallesi'nin kendine has bazı özellikleri var. Mahallemize özellikle Fransız, Alman ve Hollandalı turistle ilgi gösteriyor. Bu yıl Belçika'dan da ziyaretçiler geldi. Turizmde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yabancı turist sayısında azalma oldu ancak yerli misafirlerimizde artış yaşandı. Geçen yıl mahalleyi yaklaşık 20 bin vatandaşımız ziyaret etti." dedi.