Sarıyer'deki uyuşturucu operasyonu

Sarıyer'deki uyuşturucu operasyonu
Sarıyer'deki uyuşturucu operasyonu
 Yaklaşık 400 polisin katılımıyla gerçekleşen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda, farklı miktarlarda eroin, kokain, bonzai, uyuşturucu hap ile 4 tabanca ve 4 pompalı tüfek ele geçirildi
- Polis helikopteri destekli operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Sarıyer'de yaklaşık 400 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alınırken, farklı miktarlarda eroin, kokain, bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Reşitpaşa, Armutlu, Fatih Sultan Mehmet mahallelerinin de arasında bulunduğu ilçedeki bazı bölgelerde önceden belirlenen 23 adrese baskın yapıldı.

Özel Harekat Şube ile Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin de katıldığı ve polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda, özel eğitimli narkotik köpekleri adreslerde polislerle birlikte uyuşturucu araması yaptı.

Sokakta uyuşturucu satan ve ''torbacı'' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. Şüpheli görülen vatandaşların kimlikleri Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemine girilerek, herhangi bir suçtan aramaları olup olmadığı sorgulandı. Şüpheli araçlarda da arama yapıldı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, satışa hazır hale getirilmiş 900 kullanımlık bonzai, 216 kullanımlık ot esrar, 103 uyuşturucu hap, 19 kullanımlık kokain, 36 gram eroin, 3 hassas terazi, 2 tüp kimyasal sprey, ruhsatsız 4 tabanca, 4 pompalı tüfek ve 42 mermi ele geçirildi.