Şarköy’e dev yatırım

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından, Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı'nın temeli törenle atılırken, ikinci büyük projenin de Şarköy sahil hattı büyük kolektör projesi olacağı açıklandı.
Şarköy’e dev yatırım

Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

"Şarköy'e büyük bir yatırımın temelini atıyoruz"

Temel atma töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "TESKİ olarak 11. ilçemizdeki temelimizi atıyoruz. İlimizin 11 ilçesi var biliyorsunuz 10 ilçede temel atma töreni attık. Bugün de Şarköy'e büyük bir yatırımın temelini atıyoruz. TESKİ olarak buradaki ilçe müdürlerimizin talepleri, belediyemizin talepleri ve bizim proje çalışmalarımızla beraber ortaya bir paket çıkardık. Projemiz birçok mahallemizin içme suyu sorununu çözecektir. Sarköyü'n Kızılcaterazi Mahallesi başta olmak üzere Şarköy İlçesi Muhtelif Mahallelerde yaklaşık 40 kilometre HDPE esaslı boru ile içme suyu şebeke hattı ve bunlara ait abone bağlantıları 600-800 milimetre çaplarında düktil boru ile 500 metre isale hattı 100 metreküp ve 200 metreküp hacminde olmak üzere 2 adet içme suyu deposu yapılacaktır" dedi.

"Sık arıza veren hatları yeniliyoruz"

"Kızılcaterzi mahallemizde sahil siteleri kısmında yaz aylarında su alamayan bölgeler için DSİ tarafından inşa edilmiş depi ile sahil bölgesi arasında 19 kilometre şebeke hattı yapılacaktır" diyen TESKİ Genel Müdürü Başa, "Şarköy merkezde içme suyu ana dağıtım hattının garajı altında kalan ve sık arıza veren isale hattının değiştirilmesi planlanmıştır. Yaklaşık 500 metre düktil boruyla Şarköyü'n merkezine gelen isale hattını değiştiriyoruz. Uluman Mahallemiz ve Belediye Başkanımızın talepleri doğrultusunda projeye Uluman Mahallesi de alındı. Burada sık sık arıza veren mahalle şebekesinin komple yenilenerek yerine 5 kilometre şebeke hattı döşenecek. Hoşköy mahallesi ise turistik bölgelerimizden bir tanesidir. Çokal barajından gelecek su için mevcut şebekenin yetersiz kaldığı kısımlar, için ilave içme suyu hattı yapılması planlanmıştır. Bu planlamamızda 5 kilometre olacak. Merkez Kovalık Mahallesinde de içme suyu sıkıntısı vardı. Bu bölgeye de 10 kilometre içme suyu şebekesi yapılması planlanmıştır. Çınarlı mahallesinde yaz aylarında su problemi vardı. Burada da 100 metreküplük bir depo inşa ediyoruz. İstiklal Mahallesinde ise Güventur mevkiinde su sıkıntısı var. Burada da 200 metreküplük depo inşa edilecek" diye konuştu.

"İhale bedeli 2 milyon 234 bin 564 TL"

İşin projesinin TESKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandığını da hatırlatan Başa, "İhale işlemleri ve kontrollük hizmetleri TESKİ personeli tarafından yürütülmekte, finansmanı da TESKi tarafından sağlanmaktadır. Tüm bu imalatların tamamlanmasıyla birlikte Şarköy İlçemizin acil içme su hattı taleplerinin tamamı karşılanmış olacak. İhale bedeli 2 milyon 234 bin 564 TL'dir. Şarköy sahil hattı büyük kolektör projesi. Bu projede hazırlandı. Şu anda keşif aşamasındayız. Bu projeyle kanalizasyon sorunlarımızı çözeceğiz. Şarköy'de ikinci büyük temel atmamızda bu kanalizasyon projesi üzerinde olacaktır. Proje devam ederken ister istemez bir kaç sıkıntı yaşanacak. Kolay değil bu. O noktada sular kesilebilir, vatandaşlarımız mağdur edilebilir ama onlardan sabır istiyoruz. Neticede bizde onları mutlu etmek için uğraş veriyoruz. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

"Her zaman yatırım programları içerisindeyiz"

Her gün artan yatırımlardan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Her zaman yatırım programları içerisindeyiz ama bütün bunların hepsinin ortak bir özelliği var. İnsan odaklı, sosyal demokrat bir hizmet anlayışıyla bütünleşiyoruz. Bu yatırımlarda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Su sıkıntısı hat safhada"

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da TESKİ'nin yatırımları hakkında konuştu. Altınok, "Bu proje bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle yaz aylarında söz konusu mahallelerimizde su sıkıntısı hat safhadadır. Sık sıkı ziyaretlere gittiğimizde, insanlar su sıkıntısı yaşadıklarını anlatıyorlar" şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini kınayarak konuşmalarına başlayan Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü'de TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatının temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde, Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı'nın temel töreni gerçekleştirildi.

Şarköy’e dev yatırım

Şarköy’e dev yatırım

Kaynak: