Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen emlakçılık kursuna İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ziyarette...
Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen emlakçılık kursuna İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ziyarette bulunarak kursiyerlerle sohbet etti. Kursa katılanların arasında polis memurlarının çoğunlukta olması ise emlamçılık mesleğine olan rağbetin yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen ve çeşitli meslek çalışanları tarafından büyük ilgi gören emlakçılık kursunu İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Güleroğlu'na ziyareti sırasında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek de eşlik etti. Ziyaret sırasında ailesinin karşı çıkmasına rağmen bu mesleğe ne zorluklar içinde başladığını anlatan Güleroğlu şunları ifade etti: "Gençliğimde bu mesleğe başladığımda babam bu yüzden beni evlatlıktan reddedecekti. Ama en sonunda ikna oldu ve benim emlakçı olmamı kabul etti. O zamanlar seyyar köftecilerin bile odaları varken bizim yoktu. Bu nedenle benim başkanlığımda emlakçılar odamızı kurduk ve oda güvencesi altında mesleğimizi icra etmeye başladık. Görüyorum ki kursa katılan ev hanımı da var polis memuru da var. Bu durum beni çok memnun etti. Bizim mesleğimiz güzel bir meslek ve bunun fark edilerek kurslara katılımın yüksek olması beni sevindirdi." Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek tarafından ziyaretin sonunda Güleroğlu'na çiçek takdim edilerek, Halk Eğitim Kurslarında özenle yapılmış bir vazo hediye edildi.

Polis memurları da kursa katıldı

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 5 haftalık olarak verilen kursa polislerden ev hanımlarına kadar çeşitli meslek gruplarında çalışan toplam 33 kursiyer devam ediyor. Kursta ilk dört haftayı geride bırakan kursiyerler haftada bir defa sınav yaparak öğrendiklerini ölçme imkanı buldular. Kurs bitiminde yapılacak olan son sınav ile sertifikalarını alacak olan kursiyerler kendilerine yeni bir meslek edinecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kursa katılanlar arasında Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser ve polis memurlarının da bulunması emlamçılık mesleğine olan rağbetin yüksek olduğunu gözler önüne serdi. Polis memurlarına kursa katılma nedenleri sorulduğunda, emekli olduklarında bu mesleği yapmak istediklerini, emlakçılık yapmak içinde sertifikanın gerekli olduğu için kursa katıldıklarını ifade ettiler.

Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

Saruhanlı’da emlakçılık kursuna büyük ilgi

İHA