Savaşın izini doktorlar sildi

İsrail'in saldırılarında yüzündeki bütün kemikleri parçalanan 10 yaşındaki Gazzeli Abdulmuti, Türkiye'de ameliyat edildi. 6 saatlik operasyonla yüzü eski haline getirilen Abdulmuti, altı haftada normal hayatına dönebilecek.
Savaşın izini doktorlar sildi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında evine füze isabet etmesi sonucu yüzünün bütün kemikleri parçalanan 10 yaşındaki Abdulmuti Abukmeil, İstanbul'da ameliyat edildi. Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın öncülüğünde gerçekleştirilen ameliyata plastik cerrahı, kulak burun boğaz uzmanı, çene cerrahı, ortopedist ve anestezistlerden oluşan uzman ekip katıldı. Altı saat süren ameliyat, başarılıyla sonuçlandı.

GELDİĞİNDE YÜZÜ PUZZLE GİBİYDİ

Hastanın kendilerine geldiğinde çok ciddi yaralara sahip olduğunu belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, hastayı incelediklerinde yüksek teknoloji ve çoklu yaklaşımla işi çözebileceklerine karar verdiklerini dile getirdi. Karaaltın, 'Dünyada nadir merkezlerde yapılabilecek bir operasyonu gerçekleştirdik. Ve bunun altından ekipçe kalktık' dedi. Karaaltın, 'Abdulmuti bize getirildiğinde yüzü 'puzzle' gibiydi. Çok parçalı kırıklar vardı, neredeyse bütün kemikleri kırıktı' diye konuştu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Abdulmuti'nin şu anda durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Karaaltın, yüz kemiklerinin yerine getirilmesi için yüzüne aparat taktıklarını aktardı. Karaaltın, Abdulmuti'nin yüzünün kemiklerinin altı haftada kaynayabileceğini belirterek, 'Altı hafta sonra Abdulmuti normal hayatına dönebilecek. Gülebilecek, futbol oynayabilecek' dedi. Karaaltın, şuanda her şeyin yolunda olduğunu ve Abdulmuti'nin eski günlerine döneceğini söyledi.

Türkiye'yi çok seviyorum

Ameliyatın ardından 10 yaşındaki Abdulmuti Abukmeil'in yoğun bakım sürecini de sağlıklı bir şekilde tamamladı. Basın toplantısına katılan Gazzeli çocuk sağlığının çok iyi olduğu söyledi. İyileşme sürecinde olduğu için çok uzun konuşamayan Abdulmuti, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, ameliyat sürecine katkısı olanlara şükranlarını sundu. Abdulmuti ile beraber Türkiye'ye 15 hastanın getirilmesine yardımcı olan Filistin Beyaz Eller Derneği Başkanı İsa Al-Asmar da Acıbadem Hastanesi'ne, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.