Savaştan kaçan 6 yaşındaki çocuk herkesi ağlattı

Ülkesindeki savaştan kaçarak Çankırı'ya sığınan 6 yaşındaki Suriyeli Hasib, demokrasi nöbetinde sahneye çıkarak yaşadıklarını anlattı.
Savaştan kaçan 6 yaşındaki çocuk herkesi ağlattı

Kendilerinin ailesini, toprakları her şeyini bırakarak kaçtıklarını anlatan Minik Hasib, "Sizler ucunda ölüm de olsa bırakıp gitmiyorsunuz. Sizleri tebrik ederim, Allah sizden razı olsun" dedi.  Vatan nöbetine devam eden Çankırılılar, demokrasi dersi veriyor. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk, engelli olmak üzere 7’den 70’e yoğun ilgi gösteren Çankırılılar, ilk günkü heyecan ile meydanları boş bırakmıyor.

Demokrasi nöbeti, 18. gününde de binlerce kişinin katılımıyla devam etti. Tüm dünyaya akıl tutulması yaşatan demokrasi nöbetine, Çankırı’da yaşayan sığınmacılar da ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi. Darbe ve darbecilere karşı tek yürek olan Çankırılıların yoğun katılımlarıyla devam eden demokrasi nöbetinin 18. gecesine 6 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Hasib’in bütün insanlığa ders veren sözleri damga vurdu.

Küçük bedeni ile adeta dünyaya haykıran Suriyeli Hasib, Türk Milleti’nin asil duruşunu kendi dilinden anlattı.
Türk Milleti’nin canları pahasına dik duruşuna ve vatanına sahip çıkmalarına imrendiğini belirten Hasib, “Biz vatanımıza sahip çıkamadık, evimizden topraklarımızdan olduk. Çocuklarımız öldü. Babalarımız öldü. Babalarımızdan kaldık. Sonra baktık ki; uçaklar üstümüzden geçiyor. Baktık ki; evlerimiz yıkılıyor. Baktık ki; bayraklarımız yere düşüyor. Sizler ne olursa olsun vatanınıza sahip çıkıyorsunuz. Ucunda ölüm de olsa bırakıp gitmiyorsunuz. Vallahi ne güzel… Sizler vatanınızı, bayrağınızı seviyorsunuz. Ne güzel, şehitlerinize dualar ediyorsunuz. Ne güzel, her gün şehitlerinizi hatırlıyorsunuz. Allah sizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Suriyeli Hasib’in yürek burkan duygulu sözleri meydanda bulunan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.