Savcı yaralı, 2 terörist öldürüldü

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C'li 2 terörist öldürüldü.
Savcı yaralı, 2 terörist öldürüldü

Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine krizinde saat 20.30'da operasyon başladı. Adliyeden patlama ve silah sesleri duyuldu.
21.00'de savcının yaralandığı ve 2 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Savcının ambulansla Çağlayan Florence Nightingale hastanesine götürüldüğü kaydedildi.
Emniyet Müdürü: Savcı ameliyatta
İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok açıklama yaptı. Altınok, "Bütün iletişim kanallarımızın kullanılmasına rağmen, odadan gelen silah sesleri yüzünden yapılan operasyon sonucunda savcımız yaralı olarak kurtulmuştur. 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Savcımız şu anda ameliyatta, eylemci teröristlerin cesetleri şu anda yukarıda gerekli işlemler yapılıyor" dedi.
Başına silah dayadılar
Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C'nin Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldı. DHKP-C'nin twitter hesabından duyurduğu terör eyleminde Savcı Kiraz'ın başına silah dayalı haldeki fotoğrafı yayınlandı. Teröristler talepleri yerine getirilmezse 15.36'da savcıyı öldüreceklerini açıkladı.

Yaralı savcının hastaneye getirilme anıBerkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan 3 terörist öldürüldü. Saat 20.30 itibariyle adliyeden 2 patlama sesi ve yüzlerce silah sesi duyuldu. 21.00 itibariyle operasyon sırasında hafif yaralanan savcı, ambulansla hastaneye götürüldü.
Silahla içeri nasıl girdi
Herkesin aranarak girdiği Çağlayan Adliyesi'ndeki silahlı terör eyleminin nasıl düzenlendiğine dair üç senaryo konuşuldu. Birincisi bugün İstanbul dahil Türkiye'nin bir çok kentinde meydana gelen elektrik kesintisi esnasında teröristlerin üzerlerindeki silah ile adliyeye giriş yaptı. İkinci senaryo ise eylemi düzenleyen teröristin avukat olduğu ve bu yüzden de aranmadığı belirtildi. Diğer bir ihtimal ise adliye personeli içinden birilerin silahların içeri girmesini sağladığı.
4 kişi ile görüşmek istediler
Teröristler duyurularında İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve ÇHD'den bir avukat ile görüşmek istediklerini de duyurdu.