Savcıya hakaret eden darbeci askere disiplin hapis cezası

Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 36 eski askeri personelin yargılandığı davada, tutuklu sanık eski uzman çavuş Karakömür, Cumhuriyet Savcısına hakaret ettiği gerekçesiyle 4 gün disiplin hapis cezası aldı.
Savcıya hakaret eden darbeci askere disiplin hapis cezası

Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları öne sürülen dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburunda görevli 36 eski askeri personelin yargılandığı davada tutuklu sanık eski uzman çavuş Mustafa Karakömür'e, Cumhuriyet Savcısına hakaret ettiği gerekçesiyle 4 gün disiplin hapis cezası verildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburunda görevli eski üsteğmenler Hamza Yıldırımer ve Erkan İnan'ın yanı sıra 2 asteğmen, 8 astsubay, 17 uzman çavuş, 3 uzman onbaşı ve bir onbaşıdan oluşan 28'i tutuklu 36 eski askeri personel hazır bulundu.

Van T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski üsteğmenler Hacı Ali Altun, Gürhan Aras ve teğmen Davut Özkaraca, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Tüm sanıklarının savunmalarının alınmasının ardından bazı tanıklar dinlendi.

Duruşmada sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını öne sürerek, bu nedenle tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanıktan savcıya hakaret

Cumhuriyet Savcısı Arif Kaplan'ın tutukluların tutukluluk hallerinin devamını istemesi üzerine, tutuklu sanıklardan eski uzman çavuş Mustafa Karakömür, salondaki yerinden cumhuriyet savcısına yönelik "Allah belanı versin" diyerek bağırdı.

Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu da sanık Karakömür'ün bu hareketi üzerine heyet kararıyla 4 gün disiplin hapis cezası almasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, adli kontrol şartı bulunanların da haklarındaki bu hükmün devamına karar vererek duruşmayı erteledi.