Savunmaları için imkan sunmamız lazım

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "Kürtlerin, IŞİD'i durdurmak için neye ihtiyaçları olduğu konusunda onları dikkatli dinlememiz lazım. Kürtlere kendilerini savunmaları için imkan sunmamız lazım" dedi.
Savunmaları için imkan sunmamız lazım

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Kürtlerin, İŞİD'i durdurmak için neye ihtiyaçları olduğu konusunda onları daha dikkatli dinlememiz lazım. Kürtlere kendilerini savunmaları için imkan sunmamız lazım" dedi.

Alman İkinci Televizyonu'nda (ZDF) bir programa katılan Steinmeier, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadele için Irak'ın kuzeyindeki Kürtlere silah yardımında bulunmaya açık olduklarını söyledi. 

Steinmeier, "Kürtlerin, IŞİD'i durdurmak için neye ihtiyaçları olduğu konusunda onları dikkatli dinlememiz lazım. Kürtlere kendilerini savunmaları için imkan sunmamız lazım" ifadesini kullandı.

Silahların yanlış kişilerin eline geçmemesi konusunda garanti olmadığını belirten Steinmeier, böyle çelişkilerin göze alınması gerektiğini bildirdi.

Dış politikada zaman zaman tüm çelişkilere rağmen seçerek karar vermek gerektiğini ifade eden Steinmeier, bazı durumlarda ihmal edildiğinde bunun da suç içerdiğini bildirdi.  

Irak'a kara birliklerinin gönderilmeyeceğini vurgulayan Steinmeier, bu hafta içinde Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelip, konuyla ilgili görüşeceklerini kaydetti.

Geçen hafta Alman hükümeti Irak'a 36 ton yardım malzemesi göndermişti. Almanya'nın bölgeye gelecek hafta da koruma yelekleri ve kasket gibi askeri malzeme göndermesi bekleniyor.