Sayan: TİB'deki kadronun yüzde 85'i ile yollarımızı ayırmıştık

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Sayan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kapatılmasına ilişkin, "Özellikle 17-25 Aralık sonrasında, kadronun yaklaşık yüzde 85'i ile yollarımızı ayırmıştık." dedi.
Sayan: TİB'deki kadronun yüzde 85'i ile yollarımızı ayırmıştık

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 16. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin vatan, egemenlik ve bayrak kavramlarının öneminin bir kez daha hatırlanmasını sağladığını söyledi.

Egemenliğin kesin ve net olarak iletişimin özgürlüğüyle sağlanabildiğini ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:

"O gün 16 Temmuz'a çıkabildiysek, iletişim altyapımızın bu bağımsızlığı temin edebilen bir yapı olmasından kaynaklanıyor. Bu çerçevede, fiili iletişimi ayakta tutabilen tüm operatörlerimizi, Türksat'ı vefalı çalışmaları ve vatandaşlık bilincini bize göstermeleri dolayısıyla tebrik ediyorum."

"Memuriyetlerine son verilecek"

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründeki operatörlerin darbe girişimi sırasında ve sonrasında, vatanını, milletini, devletini önceleyen tutumlarının dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu belirtti.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kurumsal kimliğinin kaldırılarak, başkanlığın görevlerinin BTK bünyesinde yapılmasına ilişkin çalışmaların sonlandığını hatırlatan Sayan, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın talebiyle hazırlanan yasal düzenleme neticesinde, TİB kapatılarak, burada yapılan işlerin BTK’ya devri gerçekleşecektir. İki yıldır FETÖ ile mücadeleye ilk aşamadan itibaren katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Burada bize çok daha büyük görevler düşüyor. Orada zaten özellikle 17-25 Aralık sonrasında kadronun yaklaşık yüzde 85'i ile yollarımızı ayırmıştık. Pasif görevdeydiler, açığa aldık, muhtemelen memuriyetlerine de son verilecek."

Darbe girişimi sırasında BTK'nın en önemli görevinin iletişimin kesintisiz sağlanması olduğuna dikkati çeken Sayan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, milleti hava alanlarına, meydanlara çağrısında mobil teknolojiyi kullandı. Bir canlı yayına bağlanarak mesajını iletmiş oldu. Bu anlamda haberleşmenin sürekliliği ve kesintisiz sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu gözlemledik." dedi.