İsmail Poçan

İsmail Poçan

Saygı her yerde olmalı

Saygı her yerde olmalı

Her konuda saygı önemlidir.  İnsanların öncelikle birbirlerine saygı duyması gerekir.

Trafik herkesin birbirine saygılı davranması gereken yerlerden sadece bir tanesi.

Günümüzde özellikle Konya gibi kalabalık şehirlerde trafikteki herkesin kendini karşısındakinin yerine koyması gerekiyor.

Trafik kurallarına uymak önemlidir. Çünkü o kurallara uyduğunuzda karşı tarafa saygı gösterdiğinizde sizin, sevdiklerinizin ve hatta hiç tanımadığınız insanların hayatını kurtarır.

Bu kadar yoğun trafikte trafik kuralları olmasaydı diye hiç düşünmek bile istemiyorum.

Çünkü kurallar varken bu durum böyleyse olmadığında neler olurdu siz düşünün.

Her gün haberlerde onlarca kaza haberi izliyoruz. Bunların çoğu da kuralsızlık ve umursamazlıktan meydana geliyor.

İnsanların özellikle Ramazan ayında birbirini daha fazla anlaması gerekirken adeta insanların içinden bir canavar çıkıyor.

Trafikte insanlar sürücülerin ve araç içindeki insanların gösterdiği anlamsız davranışlar nedeniyle kimi zaman kendisine hakim olamıyor ve istenmeyen olayların yaşanmasına zemin hazırlıyor.

Adeta patlamaya hazır bir bomba gibi trafikte dolaşan insanlar, günlük yaşamda yapamadıklarını adeta trafikte sergiliyor.

Karşınızdaki insanların da sizin gibi davrandığını düşünün. Memnun olur musunuz?

Özellikle konvoylarda bu durumu daha fazla yaşıyoruz. Nerdeyse arabanın tepesine çıkmış anlaması güç şekilde olan davranışları, etrafa bağırışları ve orası kendisininmiş gibi yolda kafasına göre zik zak çizmesi, korna sesleri daha neler neler. Saymakla bitmez.

Arkasında kim var, nereden geliyor, hızı nasıl demeden adeta insanların tepesine biniyorlar. Ama onlar konvoydalar değil mi? Biraz anlayışlı olmak lazım. Çünkü konvoy olunca trafikte onlara istediğinizi yapabilirsiniz diye özel hak veriliyor.

Trafiğin her gün milyonlarca aracın hareket ettiği bir alan olduğundan dolayı biraz daha sabırlı ve hoşgörülü olmak gerekiyor.

Bunları önlemek için de tek şey biraz daha saygı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR