'Sayın Bahçeli'nin açıklamaları bizim için önemli'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi ile ilgili olan açıklamalarının kendileri için değerli ve önemli olduğunu söyledi.
'Sayın Bahçeli'nin açıklamaları bizim için önemli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "başkanlık sistemi" açıklamasına ilişkin, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları gerçekten bizim için değerli ve önemli. Türkiye'nin artık bu durumu halletmesi lazım. Yani ortada bir fiili durum var. Bu fiili durumu hukuki zeminde oturtmamız lazım." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

"Sayın Bahçeli'nin açıklamaları bizim için değerli ve önemli"

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine, "Başkanlık sistemini hiçbir zaman askıya almadık. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa hem seçim vaatlerimizde hem hükümet programlarımız içerisinde var. Parti olarak yeni bir anayasa yapılmasını canı gönülden istiyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları gerçekten bizim için değerli ve önemli. Türkiye'nin artık bu durumu halletmesi lazım. Yani ortada bir fiili durum var. Bu fiili durumu hukuki zeminde oturtmamız lazım. Türkiye'nin artık bu konuları tartışmaması, hızlanması lazım. Biz patinaj yapıyoruz ve parlamenter sistemle gelebileceğiz, yapabileceğimiz noktalara büyük ölçüde ulaşmış durumdayız." ifadelerini kullandı. 

"Yeni anayasa değişikliğini Meclis'in gündemine taşıyacağız"

"Bir atak yapabilmek için darbe anayasasıyla bize dikilmeye çalışılan bu dar elbiseden kurtulmamız lazım" ifadesini kullanan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Toplumun her kesiminde de bu beklenti olduğuna inanıyoruz. Başbakanımız il başkanları toplantısında açıkça ilan etti. Kısa zamanda yeni anayasa değişikliğini Meclis'in gündemine taşıyacağız."

FETÖ soruşturmaları

Tüfenkci, FETÖ soruşturmalarına ilişkin bir soruya da, "Yargı iş yükü açısından ağır bir yükle karşı karşıya kaldı. Yargının yine de çok iyi bir şekilde işlem yaptığını görebilirsiniz. 3 bin 500'e yakın hakim ve savcınınFETÖ iltisakı nedeniyle açığa alındığını düşündüğünüzde yargı esasında iyi çalışıyor ama daha da mı hızlanması gerekir. Yeni alınan hakim ve savcılar da mesleğe başladıktan sonra inşallah bu daha da hızlanacak." dedi.

Bütün örgütlerin siyaseti ve siyasetçiyi itibarsızlaştırma adına propaganda yaptıklarını aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir ülkede siyaseti, siyasetçiyi itibarsızlaştırırsan, onun yerini çeşitli vesayet odakları alır. Siyasetçi itibarsızlaşsın onun yerine kim olduğunu bilmediğimiz, çeşitli vesayet odakları veya perde arkasındaki güçler buralara nüfuz etsin isterler. Siyasetçi halk tarafından denetlenir, halk tarafından notu verilir ve halk tarafından da onay alır. Dolayısıyla siyasetçinin itibarsızlaşması esasında halkın itibarsızlaşması. Biz AK Parti olarak zaten FETÖ'yle ilgili 2014'te, 2015 seçimlerinde gerekli temizliği yapmıştık. Aradan kaçanlara da zaten partimizin genel merkezi gerekli araştırmayı yaparak sesiz sedasız kararlarını alıyor. Diğer partilerde olanlar da bu hassasiyet içerisinde bunu yapmalı.