'Sayın Demirtaş Türkiye ile derdin ne?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Sayın Demirtaş, 'Kim Türkiye'ye düşmanlık ediyorsa ben onun safında yer alacağım' diyor. Türkiye ile derdin ne?" diye sordu.
'Sayın Demirtaş Türkiye ile derdin ne?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Sayın Demirtaş, 'Kim Türkiye'ye düşmanlık ediyorsa ben onun safında yer alacağım' diyor. Türkiye ile derdin ne? Bu, HDP'nin İslam ile kavgalı bir parti olmasından ileri geliyor. Nerede bir İslam düşmanı varsa bu şahıslar onlarla aynı safta yer alıyor" dedi.

Beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş, Haşim Taşkıran ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile Kurtalan ilçesine bağlı Gürgöze köyünü ziyaret eden Aktay, vatandaşlarla sohbet etti.

"HDP seçim beyannamesinde, 'soykırımını tanıyacağız' diyor. Böyle bir sorumsuzluk düşünülemez" ifadesini kullanan Aktay, Myanmar'da Müslümanlara karşı soykırım çapında katliamlar gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye'yi 1915'te yaşananlar dolayısıyla "Soykırım yaptı" diye eleştirenlerin, "İnsanlık trajedisini hatırlayalım, onların anısına saygı olarak soykırımı kabul edelim" diyenlerin bugün gerçekleşen bu soykırıma karşı en ufak bir tepki göstermediğini dile getiren Aktay, Myanmar'daki olayların 100 yıl önce değil bugün meydana geldiğini vurguladı.

Aktay, 100 yıl önce yaşanan bir olayın değiştirilemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayların kurbanlarının yanı sıra çocukları dahi doğru dürüst yaşamıyor. Kurbanların çocuklarının çocukları şu anda bu işin davasını güdüyor. Bu bir biçimde kan davasına benziyor. Yani, 'kan davası' diyorsanız, umurumuzda bile değilsiniz. Biz kan davası bilmeyiz. Bizim için kan davası yok. Biz kan davasını cahiliye adeti olarak ayağımızın altına almış bir peygamberin ümmetiyiz. Allah'a çok şükür biz bunun dersini almışız. Ben hatırlamıyorum bile, öyle bir şey olmuş mu olmamış mı? Olmuşsa nasıl olmuş? Bir tarihçi öyle diyor diğer tarihçi böyle diyor. Sen kalkmışsın bugün bana bunun hesabını gördürmeye çalışıyorsun."

- "Türkiye ile derdin ne"

"Sayın Demirtaş, 'Kim Türkiye'ye düşmanlık ediyorsa ben onun safında yer alacağım' diyor. Türkiye ile derdin ne" ifadesini kullanan Aktay, Türkiye'nin Myanmarlılara, Suriye'de rejimin kanlı elinden kaçıp kurtulmak isteyenlere kapısını açtığını, Filistinlilerin haklarının savunulmasında sorumluluk aldığını vurguladı.  Aktay, "Bu, HDP'nin İslam'la kavgalı bir parti olmasından ileri geliyor. İslam'la kavgalı olunca Türkiye ile de kavgalı olmak kaçınılmazdır. Nerede bir İslam düşmanı varsa bu şahıslar onlarla aynı safta yer alıyor" dedi.

Aktay, Türkiye'nin tüm İslam dünyası tarafından takip edildiğine, ezilen milletlerin umudu durumunda olduğuna, İslam dünyasında, Afrika'da, Latin Amerika'da ve her yerde büyük prestiji bulunduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'ye düşmanlık etmenin, ihanet çetesinin içerisinde yer almanın sebebi ne" diye sordu. 

"Kürtleri soykırıma tabi tutup, Ermeni devleti kuracaklardı"

Osmanlı Devleti döneminde Ermenilerin tehcir edildiği coğrafyada, Türkler ve Araplardan çok esas yoğunluğu Kürtlerin oluşturduğunu dile getiren Aktay, şunları kaydetti:

"Eli kanlı Ermeni çeteleri Müslüman Kürt köylerini basıp insanları katlediyordu. Bunu önleyebilmek için Osmanlı alışıldık bir politikasını devreye sokuyor, fitne ve bozgunculuk çıkaran bir unsuru bir yerden alarak Osmanlı sınırları içerisinde bir başka yere taşıyordu. Orada, Osmanlı tedbir almıştır ve bu tedbirle Kürtleri soykırıma tabi olmaktan kurtarmıştır. Çünkü o Ermeni çeteleri buradaki Kürtleri soykırıma tabi tutup homojen nüfusa sahip Ermeni devleti kuracaklardı. Ermeniler tarafından özellikle 1917 yılından sonra yüz binlerce Kürt öldürülmüştü. Bir de burada, 'Ben Kürdüm' diyorsun. O ölmüş Kürtlerin kemiklerini sızlatmayın bari."