Sayısal haberleşme ile yangın organizasyonu daha kolay

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, orman yangınlarıyla mücadele organizasyonunda kullanılan "Sayısal Haberleşme Sistemi'nin her geçen gün daha iyiye...
Sayısal haberleşme ile yangın organizasyonu daha kolay

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, orman yangınlarıyla mücadele organizasyonunda kullanılan "Sayısal Haberleşme Sistemi'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Orman Yangınlarıyla Mücadele organizasyonunda 2012 yılından itibaren ilk olarak Adana'da kullanmaya başladığı "Sayısal Haberleşme Sistemi" ile ilgili bugüne kadar karşılaşılan sorunlar ve gelişen teknolojiye bağlı olarak ortaya çıkan yenilikler, Kurum ve Hizmet Sağlayıcı Firma Yetkilileri tarafından Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıda ele alındı.

Toplantıya, Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı İlhami Aydın, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Telli, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Detracom-TPL Firması Yetkilileri Serge Huc ve Christine Pallier, TR Elektronik Firması'ndan Nil Özdamar ve Bölge Müdürlüğü Elektronik ve Haberleşme Biriminde görevli teknik elemanlar katıldı.

Toplantı heyeti, ilk olarak Orman Bölge Müdürü İsmet Erol'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Sayısal Haberleşme Sistemi'nin orman yangınlarıyla mücadele organizasyonlarında getirdiği kolaylıkları dile getiren Bölge Müdürü Erol, sistemin her geçen yıl daha iyiye gittiğini belirterek duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Daha sonra Elektronik ve Haberleşme Birimini de gezen heyet Yangın Hareket Merkezi'nde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda sayısal haberleşme sisteminin daha etkin hale getirilmesi için ne gibi tedbirler alınması ve hangi teknolojik yeniliklerle donatılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Sayısal telsizlerin kullanımı sırasında karşılaşılan olumsuzluklar kurum yetkililerince dile getirildi ve firma yetkililerinden belirlenen konularda yardımcı olmaları istendi. Firma temsilcileri gerekli notları aldıklarını belirterek dile getirilen sorunlar üzerinde çalışacaklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemeleriyle toplantı sona erdi.

Sayısal haberleşme ile yangın organizasyonu daha kolay

Sayısal haberleşme ile yangın organizasyonu daha kolay

Kaynak: