Saz kursu onları hayata hazırlıyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından, "dezavantajlı" vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede açılan bağlama kursu ilgi görüyor
Saz kursu onları hayata hazırlıyor

Seydişehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından, dezavantajlı grupların yoğun olduğu Değirmenci Mahallesi'nde açılan bağlama kursuna ilgi büyük.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan bağlama kursuna, 20 kursiyer katılıyor.

Bağlama eğitmeni, halk müziği sanatçısı Aliaba Çağlı, kursa katılan ve "dezavantajlı" olarak tabir edilen öğrencilerle tek tek ilgilenerek, bağlama kullanmayı öğrenmeleri için elinden gelen gayreti gösteriyor.

İlçe merkezindeki Çelmeli Spor Salonu'nda hafta içi 5 gün devam eden kursa gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden Çağlı, kursiyerlerin bağlama çalma konusunda çok yetenekli olduklarını belirtti.

Kursiyerlerin kısa sürede halk türkülerini çalabilecek seviyeye geleceklerine inandığını dile getiren Çağlı, "Üç ay sürecek kursta akşam saatlerinde günde 2 saat ders veriliyor. Kursumuzda önce notadan başlayıp parmak egzersizlerinden sonra türkülere geçeceğiz. Kursiyerlerimizin baba ve ağabeyleri de müzikle uğraştıkları için elleri saza yatkın. Kurs sonunda halk türkülerini çalabilecek seviyeye gelecekler" dedi.