'Seçilmiş olmak suç işleme imtiyazı getirmez'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Öcal, "Seçilmiş olmak suç işleme imtiyazı getirmez. Milli iradeyi temsil eden tüm makamların da hukuk kuralları içerisinde davranması gerekir" dedi.
'Seçilmiş olmak suç işleme imtiyazı getirmez'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Grup SözcüsüAhmet Fikret Öcal, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Seçilmiş olmaksuç işleme imtiyazı getirmez. Milli iradeyi temsil eden tüm makamların dahukuk kuralları içerisinde davranması gerekir." dedi.

Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Eylül'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında bazı belediyelere yapılan görevlendirmelerle ilgili yaptığı konuşmasının amacından saptırılarak, başka yönlere çekilmeye çalışıldığını belirtti.

Konuşmasında geçen, "milli iradenin gaspı" ifadesinden kastının darbeci zihniyete karşı bir duruş olduğuna dikkati çeken Öcal, şunları kaydetti:

"1960 ihtilali, 12 Eylül darbesi 1971 muhtırası, 28 Şubat süreci, 27 Nisan e-muhtırası gibi 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ülke olağanüstü bir durumdan geçiyor. Bunu da herkes biliyor. Seçilmiş olmak suç işleme imtiyazı getirmez. Milli iradeyi temsil eden tüm makamların da hukuk kuralları içerisinde davranması gerekir."