Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Seçim bitti,hadi parti kuralım...

Seçim bitti,hadi parti kuralım...

Türkiye ittifakı sözüne en çok karşı çıkan kesim yine birlik beraberlik nidaları atan kesim. Yahu ne istiyorsunuz Allah aşkına. Ayrıştırıyorsunuz, nefret dili kullanıyorsunuz, ötekileştiriyorsunuz felan da filan diye ortalığı kasıp kavuran siz sonra da gelin bir olalım beraber olalım denildiğinde istemeyiz diyen yine siz. Karşı tarafı itham ettiğiniz tüm kötü huyları bünyesinde barındıran yine siz. Türkiye ittifakı söylemi seçim birlikteliği değil ulus birlikteliği için atılmış bir adım. Etrafımızda oluşan ateş çemberi ve bizi hedef tahtasına koyup üzerimizde atış talimi yaptıkları ekonomi silahına karşı ırk, parti, takım, il, mahalle, hısım, akraba ayrımı yaparak güç ve zaman kaybedecek lükse sahip değiliz.

Seçim bitti, her seçim büyük maliyetler ve psikolojik problemler bırakıyor ardında. Millet olarak bu seçim psikolojisinden çıkmalı hayata odaklanmalıyız.

…..

Çok partili sürece geçeli uzun zaman oldu isteyen istediği zaman parti kurabilir. Darbeler döneminin de kapandığını düşünüyorum ben artık yani kurulan partiler de birilerinin keyfine göre kapatılamaz. Herkes rahat olsun, yani kim yada kimler parti kuracaksa kursun isteyen o partiye geçsin bu mevzularla ülke gündemini meşgul edip vatandaşı siyasal muhabbetlerle boğmayı da bıraksınlar. Seçimlerin vakti geldiğinde çıkarsınız sahaya derdinizi anlatırsınız. Millette anlattıklarınızdan etkilenirse size oy verir.

Şuan bir seçim sürecinde değiliz, yakın zamanda seçim yok…

Siyasilerin kendilerini anlattıkları iki seçim geçirdi ülke, keşke sahada olsaydınız…

Mevcut partilerinizde yahut yeni partinizle…

…..

Her fırsatta söylediğim ve gerçekleşene kadar da söylemeye devam edeceğim bir konu var Medya okuryazarlığı konusunda uzmanlarca verilecek olan derslere, eğitimlere, seminerlere ihtiyaç var. Her yaş gurubu için gerekli özellikle algı operasyonlarıyla zihinlerin yönetildiği günümüzde en önemli ihtiyaç bu. Sayın büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere tüm başkanlarımıza ve üst düzey yöneticilerimize sesleniyorum çocuklarımız ve birçok birey içinde olduğumuz zamanı ve geleceği doğru okuyamıyor. Sosyal medya ve medya rüzgarıyla savrulan, yönlendirilen çok büyük bir kitle var. Bu eğitimleri şimdi veremezsek ilerde çok pişman olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR