Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

SEÇİMİN ARDINDAN

SEÇİMİN ARDINDAN

Türkiye’nin geleceği için bu seçimin önemini yazdık durduk. Milletimiz bizi yanıltmadı gereken desteği verdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı yaptı. AK Parti 1 Kasım da aldığı oy oranını koruyamasa da seçimin birinci partisi olarak meclise girdi. Oylarda ki bu düşüş ve başkanlık seçimi ile aradaki fark için Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajı aldık diyerek parti içinde gerekli uyarıları ve değişiklikleri yapacağının sinyalini verdi.

Konya’da seçim sonuçları sürpriz değil aslında…

Saadet Partisinin oylarının CHP ye ikinci vekilliği kazandıracağını tahmin ediyorduk. İkinci sıra vekili Abdülkadir Karaduman Saadet Partisi kontenjanından meclise girmiş oldu.

MHP’nin oyları İP’nin kurulmasından sonra düşecekti bunu biliyorduk ama oranı tahmin edemiyorduk. Seçim sonuçlarında gördük ki Konya’da MHP İP’ye geçen oyları AK Partiden sübvanse ederek vekil sayısını arttırdı.

İP ise kurulduğu zaman ardına aldığı rüzgarı kaybetmiş olsa da Konya’da bir vekil çıkarttı.

HDP’nin Kasım seçimlerinde aldığı oyu arttırmış olduğu görülüyor.

AK Parti, Konya’dan on vekille mecliste temsil edilecek. Önceki dönemle kıyaslandığında meclise girmesine kesin gözüyle bakılan AK Parti Konya’nın kurucu isimleri arasında olan ve eski il başkanlarından Ali Sürücü, yalnızca bir milletvekili danışmanı değil teşkilatların ve Konyalı vatandaşların senelerdir Ankara’da ki kardeşi, abisi olan Mehmet Akif Yılmaz meclise giremediler. Ama seçim sürecinde ki çalışmalarıyla gönüllerin vekili olmayı başardılar.

Konya da siyaset yeni bir şekle evriliyor.

Uğur İbrahim Altay’ın büyükşehir belediye başkanlığı ve seçim sürecindeki Selçuklu ilçesinin alışkın olduğu fakat Konya’nın pekte alışık olmadığı davranışları siyasette çıtayı yükseltti. Uğur başkan aslında sosyal medyada ve sahada gösterdiği performansla halkın gönlü nasıl kazanılır konulu bir ders veriyor…

Umudumuz o ki Konya’nın yeni dönem vekilleri, başkanlarla birlikte Uğur başkanın halka dokunduğu gibi halka dokunur halkla iç içe olmaya devam ederler.

Bu süreç bize gösterdi ki Milletin gönlünü almak aslında çok kolay, bir çay içimi, bir tweet atımı uzakta bu millet… Ve o çayın hatırına, o tweet’in hatırına sizi sahiplenir bırakmaz. Yeter ki siz bu milleti bırakmayın…

Şimdi Konya’ya ne lazım?

Tabi ki Bakanlık…

Haydi Konya seçim bitti, vakit birlik vakti… Vakit millete hizmet vakti…

Sözün özü: ‘Kalbinizi yumuşatın ama iradeniz sert olsun’ Cahit Zarifoğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR