Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Seçimler hizmeti vurmasın!

Seçimler hizmeti vurmasın!

Yerel seçimler dolayısıyla tüm belediyeler seçimlere odaklanmış durumda.

Konya’da her seferinde; ‘Konya Büyükşehir Yasası’na hazırız.’ Diyoruz ancak gerçekten hazır mı? Konya merkezde henüz yarım kalan hizmetler halen tamamlanamamışken, taşradaki ilçe ve beldelerde ‘Konya Büyükşehir Yasası’na hazır’ demek ne kadar doğru?

Konya merkezde yarım kalan ve halen bitirilemeyen, vatandaşı da rahatsız eden bir çok çalışma var. Yarım kalan çalışmalar yağan yağmurla birlikte vatandaşı daha zor bir duruma sokmuş durumda.

Yağmurun bereketine sevinmesi gereken vatandaşlar maalesef buna sevinemedi. Çünkü henüz bitmeyen çalışmalar ve yağmurun etkisi,  bitirilemeyen çalışmalar yüzünden su birikintisine ve çamura neden oluyor.

Durum böyle olunca esnafın v vatandaşların sevinmesi beklenemez.

Konya’nın altyapı sorunu yok dense de, Konya’da böyle bir sorun var ve halen çözülemedi. Sorunu çözmek için önce sorunu kabul etmek lazım. Konya’da maalesef sorunları kabul edebilecek, özeleştiri yapabilecek, eleştiriyi kabul edebilecek bir yönetim anlayışı göremiyoruz. Konya’da altyapı sorunu yoksa, yağan yağmur sonrası biriken suların nedenini birisi açıklayabilir mi? Konya’nın merkezi bile bu duruma maruz kalırken, diğer bölgeleri düşünemiyorum. Ki zaten çeşitli bölgelerde meydana gelen birikmeler, su taşkınları zaten gündeme geldi. Bu sorunların göz ardı edilmeden, acilen çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Her zaman söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim; kenar mahalleler zaten hizmet görmüyor, bir de seçimler yüzünden kimsenin yüzüne baktığı yok. Asfaltlanmayan delik deşik yollar yağmurdan sonra kendini daha belirgin bir şekilde göstermiş oldu.

Benim bu süreçte gözlemlediğim şudur; Büyükşehir Yasası’nı taşra ilçelerde ve beldelerde anlatıyoruz, bu yasayı çok iyi uygulayacağız Konya’da deniyor ama bu sefer de merkez ilçeler biraz unutulacak gibime geliyor. Bir de üstüne seçim çalışmaları girince, yarım kalan hizmetler birazcık unutulmuş ve aksatılmış durumda. Belediyelerimizin bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Seçim çalışmaları hizmete engel olmamalı ki, vatandaş mağdur edilmesin. İnşallah bu uyarılarımız dikkate alınır da belediyelerimiz bu konuda daha dikkatli davranır. Sevgi, saygı ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR