Seçkinler Metal, Türkiye’nin geleceğine şekil veriyor

MÜSİAD Konya Şubesi Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçkinler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kağıncı, MEKİK Komisyonu’nun çalışmaları ve Türkiye’deki demir-çelik sanayisinin durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Seçkinler Metal, Türkiye’nin geleceğine şekil veriyor

MÜSİAD Konya Şubesi Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçkinler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kağıncı, MÜSİAD Konya Şubesi çatısı altında kurulan ve dış ilişkilerle alakalı olan MEKİK Komisyonu’nun Türkiye’de ilk ve tek olduğunu belirterek genel merkezin de ilgisini çeken bir komisyon olduğunu ve diğer şubelere de örnek olarak gösterildiğini söyledi. Komisyon hakkında bilgi veren Hilmi Kağıncı, “Bu komisyon yaklaşık 30-35 tane iş adamından oluşuyor. Her hafta cuma günleri toplanıyoruz. Yaklaşık üç saate kadar, program yoğunluğuna göre toplantımız sürüyor. Temelde amacımız, MÜSİAD üyeleriyle Konya’nın ve Türkiye’nin ihracatını artırmak üzere ne gibi faaliyetler yapabildiğimizdir. Komisyon üyelerimizden birçoğu ihracat yapan, dış ticaretle uğraşan arkadaşlar. Herkes çalıştığı sektörde ne gibi sorunlarla karşılaşıyor ve bu sorunlar nasıl başlıyor, sorunların çözümünde ne gibi yöntemleri izliyor. Bunları anlatıyor. Ortak tavsiye kararları alıyoruz” dedi.

hilmi.kagnici.jpg

“AFRİKA’YA DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Kağıncı, yurtdışı için ziyaret heyetleri organize ettiklerini ve o heyetlerin yurt dışındaki organizasyonlarını kendi bünyelerinde çözdüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla, hem ticari hem de siyasi ağırlıklarının olabilmesi için Afrika’ya daha çok önem verdiklerini belirten Kağıncı, bu konuda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile (DEİK) irtibat halinde olduklarının altını çizerek, “Bu gelişmeleri MEKİK’deki arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. DEİK’in getirmiş olduğu heyetleri de kendi komisyonumuzdan arkadaşları haberdar ederek işbirliğini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölgesel planlamalarını, o bölgede daha önce ya da halihazırda iş yapan üyeleri sayesinde edinilen tecrübeyle daha verimli planladıklarını söyleyen Kağıncı, “Örnek olarak biz Gürcistan gezisi düzenleyeceğiz. 10-14 Aralık tarihleri arasında. Bu geziyi niye düzenliyoruz. Komisyondaki bir arkadaşımızın Gürcistan’da bir iş yeri var. O bölgede yer alan bazı fırsatlardan bahsetti. Farklı sektörlerdeki arkadaşlarımızın ilgisini çekebilir dedi. Onun önerdiği sektördeki arkadaşlarla beraber oraya gideceğiz” şeklinde konuştu.

seckinler-metal-(2).jpg

“BÜYÜKELÇİLİKLERLE İLİŞKİLERİMİZ ÜST SEVİYEDE”

Yaptıkları bu çalışmaların büyükelçiliklerin de ilgisini çektiğine vurgu yapan Kağıncı şöyle devam etti, ”Özellikle Afrikalı büyükelçilerden misafir etmediğimiz hiçbiri yok. Hepsiyle de olağan üstü derecede samimiyetimiz var. İlişkilerimiz üst seviyede. O bölgelere giden arkadaşlarımız olduğu zaman, büyükelçilerden de yardım alarak üst seviyede diplomatik desteği sağlamış oluyoruz. Türkiye’nin bu dönemde yeni pazarlar, yeni ihracat alanları bulmasıyla alakalı ülkemizin en önemli ihracat alanlarına katkıyı komisyon olarak sağlıyoruz”

seckinler-metal-(3).jpg

“TÜRKİYE’DE EN ESKİ FİRMALARDAN BİRİYİZ”

Demir-çelik sektöründe 1970’lerden bu yana yer aldıklarını ve Türkiye’deki eski firmalardan da biri olduklarını dile getiren Kağnıcı, ”Grubumuzun içerisindeki şirketlerimizden iki tanesi inşaat demiri haricinde diğer alanlarda da çalışma yürütüyor. Sanayi ham maddesi diyebileceğimiz; saç, boru, basınçlı çelik, köşebent grupları gibi ürünlerin hem toptan satışını yapıyor hem de bunların ebatlandırılması işini yapıyor. Bir başka şirketimiz ise bunların lazer, plazma, oksijen kesim gibi şekillendirilmesini ve büküm yapılarak müşterilere sunulmasını sağlıyor. Bir başka şirketimiz de bu demir çelik ürünlerinin kesim makinalarını imal ediyor, testere ve hızlı kesim hizar dediğimiz makine imalatı yapıyor. Yine bir başka şirketimiz Marmara Ferforje ise, demirleri şekillendirerek dekoratif hale getiriyor” dedi.

seckinler-metal-(4).jpg

“BURADA İŞLENİYOR AMA DIŞARIYA BAĞIMLIYIZ”

İstanbul ve Kocaeli bölgesinden sonra metal imalatında Konya’nın Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Kağıncı, demir-çelik sanayisinin olmazsa olmazının ham madde olduğunu belirtti. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı sektördeki firmaların kendilerini geri çektiğini ve bu durumun da demir-çelik sanayisinde daralmaya yol açtığını kaydeden Kağnıcı, “Kapasite artırımlarıyla Türkiye kendi ihtiyaçları karşılayabilir. Ama daha vasıflı ürünlerde biz hala yurt dışına bağımlıyız. Sektörümüzde daha özel ürünlerin üretilmesi için devlet destekli yatırımların yapılması gerekiyor. Yani bu özel sektörün tek başına yapabileceği bir iş değil, çünkü bugün savunma sanayinin temeli hammaddedir. Savunma Sanayisinde kullanılan birçok demir çelik ürünü hala yurt dışından temin ediliyor. Burada şekilleniyor, burada işleniyor diyoruz ama bunun hammaddesinde maalesef hala dışarıya bağımlıyız.” İfadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(42).jpgyeni-haber-business-(43).jpg