"Seçmenle birebir"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Karatay İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri Yeni Haber’i ziyaret etti.
"Seçmenle birebir"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Karatay İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri Yeni Haber’i ziyaret etti. Ak Parti heyeti, Yeni Haber Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu tarafından ağırlanırken, gündeme dair açıklamalarda bulunan Selman Özboyacı, “Konya’da olmak, Konya’nın bir evladı olmak bizim için büyük bir onur. Bunu da her gittiğimiz yerde, hissediyoruz. Konyalılar bizi Konya’nın evladı olarak karşılıyor. Abilerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimizle hem hal oluyor, kaynaşıyoruz. Bunu böyle özel bir çaba sarf ederek yapmıyoruz. Halkımızın nabzını tutuyoruz, durumlarını soruyoruz. Ekonomik konulardan bahsediyoruz. Halkımız sağolsunlar çok itidalli davranıyor. ‘Biz sabrederiz, biz dik dururuz, yetere ki siz Cumhurbaşkanımızın arkasında sağlam durun’ diyorlar. Şuanda milletimizin böyle bir basireti ve feraseti var. Konyalı, bunun sıradan bir ekonomik sıkıntı olmadığını biliyor, Türkiye’ye ekonomik bir suikast yapıldığının farkındalar. Yapılan operasyonun arkasında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyorlar. Konyalı vatandaşımız, hem devletine, hem milletine hem de Cumhurbaşkanına güveniyor. Konya çok huzurlu bir şehir. Böyle bir şehirde siyaset yapmak da bizim için de bir nimet” diye konuştu.

“GENÇLİĞİN EN BÜYÜK TEMSİLCİSİ AK PARTİ”

Genç nüfusun temsiliyeti açısından Ak Parti’nin meclisteki genç vekil sayısına bakmanın açıklayıcı olacağına değinen Özboyacı, “Mecliste temsil olarak, Ak Parti’den başka, geçtim 30 yaşı, 35 yaşından küçük milletvekili bulmak zor. Bizim 30 yaş altı 7 tane milletvekilimiz var. Bu durum, Ak Parti’nin gençlere ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Çünkü bizler, gençleri temsil edelim diye o göreve layık görüldük. Sahada da bunun etkisini görmeye devam ediyoruz. Ak Parti iktidarında doğan yeni nesil, yeni söylemler bekliyor. Çünkü onları klasik söylemlerle yakalayamıyorsunuz. Onların anladığı dilden konuşursanız, etkilersiniz. Daha sonraki süreçte ise onlara doğruyu aktarmak daha anlamlı oluyor. Bence siyasetteki gençleşmenin artarak devam etmesi gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinde 17 milyon genç oy kullanmış. Neredeyse 3 seçmenden biri 30 yaş altı genç nüfustan oluşuyor. Ve bu oran gittikçe artıyor. Bu da bizim gençlere ne kadar önem vermemiz gerektiğinin bir ispatı” dedi.

“BAŞARININ TEMELİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM”

Sürdürülebilir bir başarı yakalamak için eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Özboyacı, “Türkiye’nin yaşadığı bütün sıkıntıları bir tarafa alıp, eğitimi en öne çekmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ekonomide ve diğer konularda sürdürülebilir bir başarının temeli eğitimden geçiyor. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok daha fazla önem vermeliyiz. Eğitimde maalesef istediğimiz başarıyı yakalayamadık ama şimdi sistem değişikliği ile beraber çok iyi işler çıkacak. Yeni bakanımızı zaten söylemeye gerek yok, belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bakan üzerinde bu kadar geniş mutabakat sağlandı. Şimdi köklü bir zihin değişimiyle, eğitimdeki verimliliği artıracağız. Bugünün atılan adımlarının sürekli olabilmesi için, eğitim sisteminin de veriminin artırılıp sürdürülebilir olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Ak Parti’nin her seçime ciddiyetle hazırlanan bir parti olduğunu söyleyen Özboyacı, “Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyorum. Dolayısıyla, seçim yaklaştıkça yoğunluğumuz artıyor. Bu seçim, bizim birimimizin seçimidir. Her hafta koordinasyon toplantıları yapıp, biz gençler adına neler yapabiliriz şeklinde istişarelerde bulunuyor, seçimlere hazırlık yapıyoruz. İlkelerimizi, prensiplerimizi ve süreci nasıl yürüteceğimizi planlıyoruz. Şuanda aslında Ak Parti olarak yerel seçim çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Genel Merkez binamızda, çalışmalar ve araştırmalar yürütmeye devam ediyoruz. Saha araştırmalarını sadece anket olarak söylemiyorum, Genel Merkez eliyle, ‘Sahadaki durum nedir’ yoklaması yapıyoruz. Tebdili kıyafet yöntemiyle, milletimizin ne beklediğini, ne istediğini, her zaman yaptığı gibi halkın nabzını tutuyor. Çünkü Ak Parti’yi Ak Parti yapan, halkın nabzını tutmasıdır. Her zaman yaptığımız en iyi işi, daha sıkı çalışarak partimizi başarıyla zirveye taşıyacağız” dedi.

“ÜRETİMİ ARTIRACAĞIZ“

Türkiye’ye yapılan ekonomik suikast hakkında bir değerlendirme yapan Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise, “Şuanda her ne kadar ekonomik saldırı altında olsak da, sanayilerde çarklar dönüyor. Bunu bir sanayici olarak söylüyorum. Özellikle, döviz geliri olmayıp, döviz borcu olanlarda biraz sıkıntı var tabi ki. Bu durumları aşacaklar inşallah. Bizim ülke olarak yapmamız gereken en önemli icraat üretimdir. Özellikle teknolojik ürünler ve tarım konusunda büyük adımlar atmamız lazım. Katma değeri yüksek, kaliteli üretim yapmamız lazım. Bu ürünleri ihraç edip, ülkemize bir döviz girdisi sağlamamız lazım. Şuan da bu kriterlerde yükselme var, eskiden yapılan ihracatla bugün yapılan ihracatı kıyaslamaya bile gerek yok. Şuanda tabi ki güzel gelişmeler var. Esnafımızda malum sebeplerden dolayı bir tedirginlik var ama bu durumu atlatacağız inşallah. Tabi 16 yılın verdiği bir istikrar, bir güven var. Bu istikrardan dolayı bazı esnaflarımız borçlanmayı artırdı. Bu süreçten sonra daha disiplinli ve sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Firmalarımızın da kendilerine bir çeki düzen vermesi gerektiğini düşünüyorum. Daha sağlam ve ayağı yere basan, üretim temelli yatırımlar yapacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu bir geçiş sürecidir. Bu süreci başarıyla atlatacağız” diye konuştu.

“YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ”

Ak Parti Karatay İlçe Teşkilatı’nın bütün birimleriyle sahada aktif siyaset yürüttüğünün altını çizen Genç, “Eğer yarın seçim var deseler, hazırlıklıyız. Ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz ve sandık müşahitlerimizle beraber her zaman hazır durumdayız. Yorulan, ayrılmak isteyen arkadaşlarımıza da müsaade ederek, icracı isimlerle bir ekip oluşturduk. İnşallah yerel seçimlerde yine hem Konya’da hem de Türkiye’de yine bir rekor kırmak için çalışıyoruz. Karatay’da görev yapmak bizim için bir ayrıcalık gerçekten” dedi.

“SEÇMENE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ”

Ak Parti Karatay Teşkilatı’nın yerel seçime hazırlıkları hakkında bilgi veren Genç, “25 kişilik bir ekiple birlikte, her sandıktan 10 kişiyi telefonla arayacağız. Bizim yaklaşık 5525 sandığımız var, yani yaklaşık 5 bin 200 seçmene ulaşacağız. Bir form oluşturduk. Seçmenlere hal hatır sorup, sıkıntılarını dinliyor ve o formlarda hem teşkilat üyelerimize not veriyoruz, hem de vatandaşımızın sıkıntılarını, isteklerini not alıyoruz. Yine ana kadememiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız; her sandıktan 3 vatandaşımızı arayıp randevulaşıyor ve yüz yüze görüşme sağlıyorlar. Yani 1575 vatandaşımızla bu ay sonuna kadar yüz yüze görüşeceğiz. Bu çalışmamızın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu çalışmayı sadece seçim dönemleri için değil, Ak Parti’nin vatandaş odaklı misyonu ve vizyonunu temsil etmek adına yürütüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. •SEYFULLAH KOYUNCU