Securitas, Yeşil Güvende Projesi ile "güven" sunuyor

Securitas, hem iş ortaklarına hem de kendi içerisinde sürdürülebilir hayata katkı sağlayan faaliyetlerini Yeşil Güvende Projesi ile bir araya getirerek sürdürülebilir doğaya yönelik proje yürüten "ilk" güvenlik firması oldu
Securitas, Yeşil Güvende Projesi ile "güven" sunuyor

İSTANBUL (AA) - Securitas, hem iş ortaklarına hem de kendi içerisinde sürdürülebilir hayata katkı sağlayan faaliyetlerini Yeşil Güvende Projesi ile bir araya getirerek sürdürülebilir doğaya yönelik proje yürüten "ilk" güvenlik firması olmanın gururunu yaşıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, güvenliği sadece hizmet verdiği yerin korunması olarak ele almayan Securitas, hayata geçirdiği projelerle tüm paydaşlarına artı değer katıyor.

Hem iş ortaklarına hem de kendi içerisinde sürdürülebilir hayata katkı sağlayan faaliyetlerini Yeşil Güvende Projesi ile bir araya getiren Securitas, sürdürülebilir doğaya yönelik proje yürüten "ilk" güvenlik firması olmanın gururunu yaşıyor.

Securitas, Yeşil Güvenlik uygulamasının şirketler ve çevre açısından sağladığı avantajlara dikkati çekiyor. Yeşil Güvenlik ile şirketler, üretim veya hizmet süreçlerinde kullandıkları kaynaklara ilişkin tasarruf imkanı sağlıyor. Tespit edilen eksiklikler ya da yanlış uygulamalar sayesinde kaynakların verimli kullanımı konusunda şirketlere veri sağlayabiliyor.

Yeşil Güvenlik ile çevreye artı değer katmak, güvenlik sektöründe verilen hizmetlerle fark, güvenlik hizmeti alan iş ortaklarında ve Securitas çalışanlarında farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Bu kapsamda Securitas, iş ortaklarının enerji kontrollerinden çevre kirliliğini önleyen faaliyetlerin kontrolüne ve raporlanmasına kadar pek çok konuda destek oluyor. Temelde Yeşil Güvenlik, Securitas iş ortaklarına üretim veya hizmet süreçlerinde kullandıkları kaynaklara ilişkin tasarruf imkanı sağlıyor. Bununla birlikte şirketler, Yeşil Güvenliği kendi içlerindeki sürdürülebilir faaliyetlere entegre edebiliyor.

Securitas iş ortaklarına Yeşil Güvenlik kapsamında ek olarak şu konularda destek veriyor:

"Enerji tasarrufu sağlayan görevlerin yapılması/kontrol edilmesi (su, elektrik, ısınma/soğutma, ek güç kaynakları-jeneratör- açık kapı/pencere ve benzeri...), çevre kirliliğini önleyici faaliyetlerin yapılması/kontrol edilmesi (Özellikle endüstriyel tesislerde, atık alanlarındaki temizlik görevleri, sızıntılar ve benzeri...), hizmet verilen şirketlerin aldıkları taşeron hizmetlerin, çevreyi etkileyebilecek faaliyetlerinin denetlenmesi, yapılan denetlemeler çerçevesinde yapılacak faaliyetlerin izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması."

Yeşil güvenlik bildirimleri Securitas Türkiye’nin geliştirdiği özel bir yazılım olan Smart Mobile aracılığı ile eş zamanlı olarak yapılıyor ve şirketlere aylık olarak raporlanıyor. Bu kapsamda yapılan tespitler, sağlanan faydalar ve iyileştirmeler Smart üzerinden bildirim raporlarıyla birlikte aylık olarak iş ortaklarıyla paylaşılıyor.

Çevresel açıdan sürdürebilir biçimde iş yapmayı amaçlayan ve uluslararası anlaşmalarla belirlenen çevresel gereklilikleri yerine getiren Securitas, Securitas Emisyon Politikası'nca emisyon ve atık tüketimi azaltımını da hayata geçirmiş bulunuyor. Securitas’ın tüm ofislerinde Yeşil Ofis standartlarına göre hareket ediliyor.

Enerji, kağıt ve su tüketiminin kontrollü şekilde tasarruf edilmesinden ofis ve araçlarda doğaya bırakılan karbon gazının minimum seviyeye indirilmesine kadar doğayı etkileyen faktörlere yönelik çalışmalar Yeşil Ofis kapsamında hayata geçirilmiş durumda bulunuyor.

Securitas olarak tüketilen enerjinin geri dönüşü için ağaç dikimi gerçekleştiren Securitas, Securitas Türkiye Ormanı'nda yer alan ağaçları çalışanları, iş ortakları ve çözüm ortakları ile paylaşarak çevre konusunda farkındalığını daha da artırmayı hedefliyor.



Kaynak: