SEDEP Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), öğretmen ve okul yöneticisi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
SEDEP Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Türkiye’nin en değerli eğitim projesi SEDEP’te 2015-2016 eğitim öğretim yılına öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile start verildi. Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şakir Uçar, SEDEP yürütme kurulu üyeleri ve öğretmenler katıldı.

2015-2016 eğitim öğretim yılının ve SEDEP’in dördüncü yılının başarıyla geçmesini dileyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, “İyi insan, güzel insan diye tabir edilen insanlar yetiştirmek istiyoruz. İyi insan dediğimiz bütün insanların karakter olarak kazanması gereken özellikler, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile verilmeye çalışıyor. Bu proje geleceğimiz için değerli bir proje. Bu projenin başarılı olması, siz değerli öğretmenlerimizin öğrencilerine projeyi güzel bir şekilde aktarmasıyla alakalı bir husus. Geleceğimizi devredeceğimiz nesillerin, hem çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile donatılmış olmaları hem de iyi insan olmaları çok önemli” dedi.

Değerlerimizi Yaşatacağız

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’nin Türkiye’de kurumsal olarak yürütülen en büyük  değerler eğitimi projesi olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Uçar,“Toplumda yaşanan acıların ve sıkıntıların sonucu olarak sevgimizi, saygımızı, merhametimizi, cömertliğimizi, sorumluluğumuzu ve bunun yanında birçok değerlerimizi kaybettik. İnşallah Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile unuttuğumuz ve kaybettiğimiz ve değerlerimizi yeniden yaşatacağız” dedi.

İnsanın zihnin kaynağı olan beyin ve ruhun kaynağı olan kalp olmak üzere iki merkezden yönetildiğini ifade eden Uçar, “Eğitim sisteminde daha çok zihnin kaynağı olan beyne yönelik faaliyetler icra ediliyor. Yani işin daha çok maddi boyutuna önem verdiğimiz için manevi boyutu ihmal ediyoruz. Şimdi anladık ki her şey akademik başarı değil. Yani insanı zihni olarak beslemek yetmiyor. Çocuklarımızın zihnine bilgiyi verirken kalplerine de sevgiyi aşılamakta eksik kaldığımızı hissediyoruz. İşte bu proje ile çocuklarımızı ruhen ve manen de fethetme gerekliği ile ortaya çıktı. İnşallah Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin sizlerin değerli katkıları ile çocuklarımızdaki istenen davranış değişiklerini ölçecek şekilde yürütülmesini ve etkinliklerimize yüksek katılımın sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Program Cahit Zarifoğlu Okul Müdürü Murat Kılıç’ın sunumlarıyla devam etti.

Projeden 229 Okul Yararlanacak

Üç yıldır Selçuklu’da eğitime değer katan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde 196 okul, 120 bin 166 öğrenciye yönelik başladı ve 3 yılda 5 milyon yayınla başarı ile uygulandı. Yıl boyunca düzenlenen farklı etkinliklerle eğitime önemli katkı sağlandı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 229 okulda uygulanacak proje de 33 etkinlik yapılacak. 232 bin materyal ve 559 bin yayın  çocuklarla buluşturulacak.

sedep_bilgilendirme_toplantisi--(2).jpg