SEDEP iyilik hareketi oldu

SEDEP iyilik hareketi oldu

Türkiye’nin en değerli eğitim projesi SEDEP 4.yılını uzman akademiysen ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen SEDEP çalıştayı ile tamamlandı. Yeni dönemin yol haritasının belirlendiği  çalıştayda  sonuç raporu kamuoyu ile paylaşıldı. 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) yıl içinde anlatılan değerler ve gerçekleştirilen birbirinden başarılı etkinliklerle dolu dolu bir eğitim öğretim dönemini daha başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen SEDEP yıl sonu çalıştayı ile bir yılın muhasebesi yapıldı.  Dedeman Otelde düzenlenençalıştay ile projenin geliştirilebilirliği, farkındalığı ve değerler eğitiminin toplum üzerindeki etkileri gibi konular ayrıntılı olarak ele alındı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’ın yaptığı SEDEP Çalıştayı’nda Prof. Dr. M. Zeki Aydın ve Doç.Dr. Yakup Keskin de sunumlarını gerçekleştirdi. Daha sonra 4 ayrı salonda okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri ve velilerden oluşan çalışma grupları 2015-2016 eğitim öğretim yılı etkinliklerinde yapılan çalışmalar ve kullanılan materyaller, SEDEP uygulamalarında idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin tutumları değerlendirilmesiprojenin geleceği ile ilgili fikir ve önerilerini tartıştılar. Çalıştay hazırlanan çalıştay değerlendirme raporunun okunması ile sona erdi. 

sedep_calistayi---(1).jpg

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni  (SEDEP) Türkiye’nin en değerli eğitim projesi olarak ifade ettiklerini, ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya,“ Projeyi önemsiyor  ve değer veriyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim için hakikaten çok değerli. SEDEP projemiz bu yıl 4. yılını başarıyla tamamladı. Bu bağlamda özveriyle çalışan çok kıymetli öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen çalıştayın iyi ufuklar açması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

sedep_calistayi---(3).jpg

Örnek Proje; SEDEP

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) kendi değerlerimizi hayata geçirme yolunda 5. yıla hazırlık yapan örnek bir proje olduğunu ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “ Bu devamlılık ve süreklilik arz eden projeyi harekete geçirdiği için öncelikle Selçuklu Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine, koordinasyonluğunu yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Ama teşekkürün daha büyüğünü bu işe dokunan, zihnini yoran ve vaktini harcayan değerli öğretmen arkadaşlarımıza yapmak istiyorum.

Toplumun asıl ihtiyacının milli olan, yerel olan ve bizi biz yapan değerler olduğunu ifade eden Gürsoy değerlin kazanılması noktasında uygulamanın önemine bir örnek verdi. Gürsoy, “Değerler bilgi ve akademik metinlerle kazanılmaz. Ancak yaşanıp, uygulanmak suretiyle hayata geçirilebilir. Bu anlamda Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” projesi bunun en güzel örneği oldu. Çünkü sabah Çanakkale’ye giden çocuk ile akşam Çanakkale’den dönen çocuk arasında bilinç açısından ciddi bir fark oluştu. İşte bu anlamda SEDEP projesini önemsiyoruz” dedi.

sedep_calistayi---(4).jpgEn Önemli Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin en fazla önem verdiği projelerin başında geldiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu,“ Çünkü insana yapılan yatırım en önemli ve değerli yatırım olduğu kanaatindeyiz. Gerçekleştirecek çalıştay ile proje kapsamında yaptıklarımızı ve bunun yanında yapamadıklarımızı da değerlendireceğiz. Böylece iyi yaptığımız yönlere ağırlık verecek, zayıf veya eksik kaldığımız yönlerin de hülahasasını çıkarmış olacağız” dedi.

​SEDEP İyilik Hareketine Dönüştü

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) 4 yıl önce medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması amacıyla Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirildiğini ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,“ Proje kapsamında bir yandan her yıl belirlenen değerler üzerine onlarca etkinlik gerçekleştirildi, biryandan sosyal ve kültürel sorunlarımız ele alındı. Bazen yalnız değilsiniz etkinliği ile özel eğitim öğrencilerimizle taşradaki dezavantajlı öğrencilerimiz buluşturuldu. Bazen değerli komşum etkinliği ile komşuluk ilişkilerimiz irdelendi. Bazen çat kapı tiyatrolarla sınıflarda mesajlar verildi. Bazen ailemle mutluyum etkinliği ile aileler çocuklarıyla birlikte okulda bir etkinlikte buluşturuldu. Özetle burada saymayla bitiremeyeceğimiz yüzlerce etkinlikle yüzbinlerce insana ulaşıldı ve bir iyilik hareketine dönüştü” dedi.   

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) yıl sonu çalıştayına Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, akademisyenler, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.