‘Seferber, tarih şuurunu yansıtıyor’

Mart- Nisan sayısıyla yayın hayatına merhaba diyen İki aylık gençlik ve edebiyat dergisi Seferber’in ikinci sayısı da okuyucuların beğenisini kazandı.
‘Seferber, tarih şuurunu yansıtıyor’

Seferber Dergisi Sorumlu Yazı İşler Müdürü Ümit Taştan, dergi hakkında Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  Seferber dergisi çıkartmalarındaki en temel hedefin Müslümanların eylem ve düşünce ufkunu böyle bir dergide birleştirme isteği olduğunu ifade eden Ümit Taştan,  Seferber dergisi vesilesiyle günümüzde düşüncenin ve yaşamın bütününü ilgilendiren sahalarda nasıl gerçekleştirilebileceğini aramaya çalıştıklarını söyledi.

GÜNCEL OLAYLAR ÜZERİNDE DE DURULACAK

Tarihimizden, geleneklerimizden kopmadan geçmişin değerlerini alarak bugünün zaman ve zemininde yaşanılabilir anlayışını sağlıklı bir şekilde oluşturmak amacıyla dergi çalışmalarını devam ettirdiklerinin altını çizen Taştan, “Seferber dergimizle güncel olaylar üzerine de gerektiği kadar eğilerek yaşanan olaylara karşı nasıl tavır takınması noktasında lokomotif rol üstlenmeyi amaçlıyoruz. Böylece maruz kaldığımız olaylara batının yönlendirme ve kışkırtmaları üzerinden değil bizzat Müslümanların kararları üzerinden tavır takınmanın yollarını arıyoruz” diye konuştu.

MÜSLÜMAN ALİMLER TANITILACAK

Seferberin her sayısında bir Müslüman öncünün hayatı ve mücadelesi farklı açılardan konu edileceğini belirten Taştan, “Ayrıca Müslüman alimlerin, fakihlerin, seyyahların, şairlerin ve daha birçok karakterin tanıtılacağı denemeler, seyahat notları, şiirler ve daha birçok yazı örneklerini okuyucular ilgiyle takip edebileceklerdir. Müslümanların tarih şuurunu yansıtmak adına tarihten farklı olaylar ve kişiler birbirleriyle mukayeseli olarak ele alınacaktır. Seferber, Ümmetin farklı renklerini ve değerlerini anlamak adına Müslüman ülkelerin kültürlerini ve hayata bakışlarını ilgili konular üzerinden okuyucuya aktarmaya çalışacaktır” şeklinde konuştu. 

İSMAİL POÇAN/YENİ HABER GAZETESİ

8-2-1-003.jpg