Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Seha İnşaat Konya’nın Göz Bebeğidir

Seha İnşaat Konya’nın Göz Bebeğidir

Seha İnşaat biliyorsunuz sadece Konya’da değil Türkiye’de önemli bir inşaat firmasıdır. Bugün ülkemizde ilk 100 inşaat firması arasında çok rahat bir şekilde sayabileceğim bir büyüklükte, konut üretiyor. Tabi hem kendisi konut üretiyor, hem de resmi ya da özel kurumların inşaatlarının yapımını yürütüyor.

Dolayısıyla böyle dev bir kuruluşun zaman zaman sıkıntılar yaşaması da doğal.

Tabi sıkıntı yaşaması doğal ama  yıpratılmaya çalışılması, zarar verilmesi ne doğal, ne normal. Bu tür girişimlere saygı da duymayız, toleransta gösteremeyiz.

Bugün Seha Konya’nın önemli kazanımlarından bir kuruluştur, katma değeri sadece bir patrona yönelik değildir, İttifak Holding Konya’nın bir holdingidir ve çok açık yazalım, İttifak Holding’e, Selva’ya saldırıyı biz Konya’ya yapılmış bir saldırı olarak görürüz.

Peki, bütün bunları niye yazdım, izah edeyim; geçtiğimiz günlerde Konya medyasından bazı gazetelerinde alet olduğu enteresan bir olay yaşandı. Dikkat edin haber aynen şöyle verildi, “Konya’da TOKİ’deki İşçiler Paraları Verilmediği İçin İş Bıraktı”…

Haberin devamında ise TOKİ’deki yüklenici firmanın Seha olduğu ifade ediliyordu.

Bu  haberde Seha’nın işçilerine para vermediği yazılıyordu ve hatta işçiler paralarını alıncaya kadar eylemlerine devam edecekler, gibi hakikaten akıl sağlığını zorlayan, hastalıklı ifadeler de bu haberlerde yer alıyordu.

Dediğim gibi bu haber ne yazık ki Konya’da da bir gazetede yer aldı.

Peki, gerçek neydi: Seha bir taşerona yaptırıyor bu inşaatı. Bu taşeronu Ağrılı bir zatmış. Bir gün Seha’nın yetkililerine gelmiş, “ben zarar ediyorum, bana biraz zam yapın” demiş. Seha’nın yetkilileri de, “tamam” demişler ve belirli bir oranda zam yapabileceklerini ifade etmişler.

Fakat bu taşeron Seha’nın kendilerine teklif ettiğinin tam iki katı bir oranda zam istemiş. Evet, “ben bu fiyata yaparım diye işi almış” ama iş devam ederken istediği paranın nerede ise iki katı zam istiyor. Seha yetkilileri de elbette bunu kabul etmemiş, “öyle ise işi bırakırım” demiş ve işi bırakmış.  

Yapılan işlerle ilgili hesap görülmüş, bütün konularda mutabakata varılmış.

Seha ödemeyi yapacak, taşeron, “hayır şu kadar daha artı para vereceksin” demiş.

Seha vermeyeceğini söyleyince, devreye bir kişi daha girmiş, PKK’lı bir zat…

Kendisinin PKK terör örgütünden olduğunu söylemiş, “eğer bu parayı vermezseniz, sizi topuğunuzdan vururuz”, gibi tehditlerde bulunmuş. Elbette Seha’nın yetkilileri bu tehditlere pabuç bırakmamış. Holding binasını basmak istemişler, polis gelmiş tedbir almış.

Bu arada onlarca PKK yandaşı sitede Seha’nın aleyhine haberler yapmaya başlamışlar.

Bizi asıl üzen ise bunun Konya’da bir gazete tarafından da haber yapılmış olmasıdır. Üçüncü yazışım, zira kabul edemiyorum.

Polis gelmiş, Seha’nın yetkililerine, İstanbul’da Berkin Elvan ayağından eşkıyalık yapan yaklaşık 5 kişinin Konya’ya geldiğini, onları takip ettiklerini ve holdingin önünde eylem yapanlar arasında bu eşkıyalarında olduğunu belirtmiş.

Tabi Seha ticari bir kuruluş, işi çözmüş ve konuyu kapatmış.

Sizin anlayacağınız işçilerin alın terleri değil söz konusu olan, resmen Seha’dan haraç istemişler.

Bu konuyu duyunca ben kabullenemedim, nasıl olurda devletimiz bu eşkıyalığa müsaade eder, inanınız anlayamıyorum.

İşin kötü tarafı şu, demek ki bugün bazı Kürtler resmen ne yazık ki PKK oyuncağı olmuş durumdalar. Ne yazık ki iş adamlarını tehdit, şantaj gibi kirli işlerle sıkıntıya sokuyorlar.

Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Eğer ticaretin, iş dünyasının güvenli olması isteniyorsa ticaretteki PKK terörü tamamen bitirilmelidir.

Kürtlerde eğer biraz akıl fikir feraset sahibi iseler PKK ile aralarına mesafe koymak zorunda olduklarını görürler.

Bu şehirde Kürt Türk kardeştir ve kardeşçe yaşar ama bu tür işlere eşkıyayı sokmak, Berkin Elvan konusunu terörize edenlerle iş kotarmaya çalışmak bilsinler sadece Seha’nın değil Konya’nın gazabını üzerlerine çekmek demektir. Seha Konya’nındır, Konya’mıza katma değer üreten her kurum, kuruluş, firma, marka gibi bizim göz bebeğimizdir, kimseye bu şehrin kuruluşlarına yanlış yaptırmayız, herkes bilmelidir.

 

AK Parti Konya İl Teşkilatı Ömer Saylık’a Ayıp Etmiş

AK Parti’nin ilk kuruluşu sürecinde biliyorsunuz çok az insan risk alarak AK Partinin yanında yer almıştı, işte o zaman AK Parti’nin kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlenenlerdendir Ömer Saylık. Bir nevi Bedir’e katılanlardandır…

Daha sonra Sayın Hasan Angı milletvekili olunca da Ömer Bey’i Başbakanımız Konya İl Başkanı yaptı ve o seçimlerde, zorlu süreçte Konya’da AK Parti il Başkanlığını yürüttü. Hiç kimsenin beklemediği, Konya’nın tarihi başarı kazanıp AK Partiye 14 milletvekili kazandırdığı dönemim il başkanı Ömer Saylık’tır. Daha sonra milletvekillliği sonucu anlamında böyle bir başarı da olmamıştır.

İşte böyle bir il başkanına ne yazık ki AK Parti Konya İl Teşkilatı vefa gösterememiş ve Vefa Gecesinde Ömer Bey görmezlikten gelmişler. Bütün eski il başkanlarına plaket verilmiş, Ömer Bey’e verilmemiş, ayıp edilmiş. Ey Ahmet Sorgun Ağabey bir de Ömer Saylık Bey’e plaket yaptırıp teşekkür ediverseydiniz ve bir kalbi incitmeseydiniz, bu partiye emeği geçenleri daha iyi taltif etmiş olmaz mıydınız?

Anlayamadık ve AK Parti Konya İl teşkilatının bu vefasızlığını da kabul edemiyoruz.

Umarız bu arız durum düzelir, zira bu arızlık AK Partiye, Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yakışmıyor, belirtelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR