Şehidimizin ismi ve memleketi belli oldu

Şehidimizin ismi ve memleketi belli oldu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'nın jandarma binasına düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir'in acı haberi Adana'ya ulaştı. Şehit İsmail Demir'in Yalova'ya tayini çıktığı ve bir hafta sonra yeni görev yerine gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'nın jandarma binasına düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir'in Yalova'ya tayini çıktığı ve bir hafta sonra yeni görev yerine gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Acı haberi alan şehidin babası "Benim oğlum aslan gibiydi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Beytüşşebap'ta terör örgütü PKK mensuplarınca dün gece saat 23.00 sıralarında, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve 8. Jandarma Komanda Taktik Alay Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Şehidin Adana'daki Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'ndeki ailesine acılı haberi şehidin silah arkadaşları verdi. Baba Arif, anne Hayriye şehidin polis kardeşleri Murat ile Yunus ve en küçük kardeşi Emre aldıkları haberle yıkıldı.

"Benim oğlum aslan gibiydi"

Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken sokak da bayraklarla donatıldı. Şehidin babası "Benim oğlum aslan gibiydi. O aslandı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin büyük ağabeyi polis memuru Murat Demir de evin önünde gözyaşlarını tutamadı. Şehidin fotoğrafının dağıtıldığı sırada Murat Demir, "Göstermeyin onu götürün" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Polis memurunu şehidin silah arkadaşları teskin etmeye çalıştı.
Şehidin Yalova'ya tayini çıktığı, bir hafta sonrada yeni görev yerine gideceği öğrenildi. Öğle saatlerinde Şırnak'tan havayoluyla Adana'ya getirilecek olan şehidin cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verilecek. 

5 yıllık astsubay İsmail Demir, evli ve 1 çocuk babasıydı.