Şehidin cenazesi Konya'dan Muğla'ya uğurlandı

Van'ın Çaldıran ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, getirildiği Konya'dan Muğla'ya gönderildi.
Şehidin cenazesi Konya'dan Muğla'ya uğurlandı

Şehidin cenazesi, Konya Havalimanı'nda Vali Muammer Erol, asker ve emniyet mensupları ile mülki erkan tarafından karşılandı. Akrabalarını ziyaret için geldiği Konya'da eşinin şehit olduğu haberini alan hemşire Seda Cesur'un metanetli oluşu dikkati çekti. 

Cesur'un 1,5 yaşındaki oğlu Demiralp'i de alarak uçağa binmesinin ardından şehidin naaşı, defnedileceği Muğla'ya uğurlandı.

- "Bak, baban geliyor"

Tören boyunca şehidin oğlunu kucağında tutan ve ismini söylemeyen ailenin komşusu, "Seda çok metanetli bir kadındır. İlk şehit haberini aldığında 'şaka' sandı. 'Hayallerimiz vardı' dedi. Sonra gerçeği öğrendiğinde dik duruşunu hep korudu. Tören alanında kucağımdaki Demiralp'e, 'Bak, baban geliyor' dediğimde ellerini hareket ettirerek, 'Gel, gel, gel' dedi." ifadelerini kullandı.

Çaldıran-Doğubayazıt Karayolu'nun, dün bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 tırın yakılması olayına müdahale etmek için saat 17.00'de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi sırasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.