Şehidin 'mehter' vasiyeti yerine getirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Arda Şen'in "Ben öldükten sonra 3 gün mehter marşı çalın" vasiyeti, Pınarbaşı Belediyesince yerine getirildi.
Şehidin 'mehter' vasiyeti yerine getirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Arda Şen'in "Ben öldükten sonra 3 gün mehter marşı çalın "vasiyeti, Pınarbaşı Belediyesince yerine getirildi.

Şehit için ilk önce Pınarbaşı ilçesindeki Merkez Camisi'nde mevlit okutuldu. Daha sonra Pınarbaşı Belediyesince şehidin vasiyeti üzerine, ilçeye bağlı Malak Mahallesi'nde bulunan babaevine Ankara'dan getirilen "Mehteri Şahane" isimli mehter takımı götürüldü. Mehter ekibi, şehidin babaevinin önünde çeşitli marşlar seslendirdi.

Bu sırada şehidin annesi Fatma Şen, gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun fotoğrafını kucağına alan ve öpen anne Şen'i yakınları teskin etti.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, şehit Şen'in vasiyetini yerine getirmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirterek, "Bugün burada onun için toplandık. İnşallah, biz de burada mehteran takımını 3 gün boyunca çaldıracağız. Onun ruhu şad olsun. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Bu da tüm Türkiye'ye örnek olur inşallah." dedi.