Şehidin üstüne aldığı bayrak örtüldü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da tankın altında kalarak yaşamını yitiren Kısa'nın, olaydan bir hafta önce aldığı Türk bayrağının üzerine örtülmesini istediği ve vasiyetinin gerçekleştirildiği öğrenildi.
Şehidin üstüne aldığı bayrak örtüldü

Hüseyin Kısa'nın babası Mehmet Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Hüseyin'in 5 çocuğundan biri olduğunu söyledi. Oğluyla 15 Temmuz akşamı telefonda görüştüklerini anlatan Kısa, "Bana 'Ne iş yapıyorsunuz. Pancarları suladınız mı' diye sordu. 'Pancarları sulamaya santral fişi kurdum, sulayacağım' dedim. Bacıları ile konuştu. Hal hatır sormuş." dedi. 

Darbe girişiminden o gece haberinin olmadığını ifade eden baba Kısa, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah namazından geldim, tarlaya gidecektim. Kapıdan dışarı çıktım, telefon çaldı. İstanbul'dan arayan yeğenim 'Kadir amcamın oğlu Hüseyin kaza geçirdi' dedi. Ben abime nasıl söyleyeceğim derken küçük biraderin yanına gidince 'Abi senin oğlun Hüseyin' dedi. Hemen İstanbul'u aradım, Diğer oğlum, geceden bu tarafa aradıklarını, bulamadıklarını söyledi. Daha sonra Bağcılar Hastanesi'nde memur arkadaş 'Sizin tarife uyan kimliksiz birisi var' deyince bakmışlar benim oğlan..."

Bir hafta önce Türk bayrağı almış

Kısa, 3 yıllık evli oğlunun, 2 yaşında bir kızı bulunduğunu anlatan Kısa, şehit oğluyla gelini arasında olaydan bir hafta önce yaşanan diyaloğa işaret ederek, "Oğlum Hüseyin 15 Temmuz'dan bir hafta önce Türk bayrağı almış. 'Bunu benim üstüme örteceksiniz' demiş. Askere giderken de Doğu'ya gitmek istedi ama olmadı. Eşine 'Türk bayrağını ben şehit olursam benim üstüme örtün' demiş. Şehit olunca da vasiyetini yerine getirdik." dedi.

Vatan hainlerinin idamını isteyen Kısa, "Kurtarırsak ancak böyle kurtarırız. İdam istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah yüz bin defa razı olsun, yanına da gittim gördüm. Bu devlet yıkılmaz, hiç boşa zorlamasınlar. Külliyedeki ortamı görünce Türkiye'nin devrilmeyeceğini anladım. Daha devrilmez. Güçleri yetmez." diye konuştu.